Запоріжжя стало містом, де 25 грудня відбувся перший Кубок Президента Всеукраїнської федерації спасу.

Змагання пройшли за правилами професійних поєдинків українського рукопашного спасу. Президією федерації на чолі Олександром Притулою було вирішено заснувати цей елітний турнір для найкращих спортсменів України, які займаються різними видами бойових мистецтв. Крім самих кубків для призерів були започатковані фінансові премії (перше місце 5000 грн, друге 3000 грн, третє 2000 грн). Бої відбувалися у двох вагових категоріях - до 80 кг (вісім спортсменів) та понад +80 кг (п`ять бійціів) за формулою поєдинків: 1 раунд по три хвилини для відбіркових етапів та 2 раунда по дві хвилини для фінальних боїв. Таким чином в Кубку взяли участь спортсмени вікової категорії дорослі козаки, нижчий рівень майстерності яких щонайменше призер чемпіонату країни зі спортивного єдиноборства, максимальний рівень - чемпіон світу з бойового мистецтва (3 учасника), чемпіон Європи (1 учасник).

Серед запрошених на цей турнір були і два майстри спорту України відділення козацького двобою Кам'янської ДЮСШ № 1 Владислав Зінченко (до 80 кг) та Богдан Котловянов (+80 кг). Незважаючи на нові для себе правила поєдинків, обидва наші земляки стали срібними призерами. Про це повідомив тренер Костянтин Тимченко.

 

 

"Спочатку Владислав Зінченко без зайвих проблем пройшов свого візаві з Запоріжського СК "Гепард", а в другому поєдинку видовищно взяв реванш за програний раніше бій в ММА у Володимира Пєнкіна з Дніпровського клубу "Ярость" ("Лють"), - розповідає К.Тимченко. - За тридцять секунд до кінця напівфіналу, Влад наніс дуже потужний хай-кік, який вивів з рівноваги опонента та дав можливість брати участь у фіналі. А вже безпосередньо у боротьбі за Кубок з мінімальною різницею набраних балів Зінченко поступився місцевому бійцю Олександру Орлянському.

 

 

Богдан Котловянов почав поєдинок приведення з перемоги одноголосним рішенням суддів над Олександром Бойко з Запоріжської "Академії ММА". Цікаво, що в другому поєдинку кам'янчанин зробив найшвидший нокаут турніру, який увійде в історію цього івенту, задавши досить високу планку для нащадків. Час зупинки бою склав всього вісім секунд. Нашому суперваговику знадобилося лише два удари правою рукою і два лівою ногою, щоб відправити свого візаві у глибокий нокаут. У поєдинку за Кубок на Богдана чекав професійний боєць ММА, досвідчений Вадим Шабадаш. У фіналі також досвід та безпомилковість були на боці спортсмена з Дніпровського СК "Патріот". Наш козак програв лише за очками".

Високий рівень майстерності дав можливість визначити кращих з кращих. Ім'я кожного призера та номінанта з учасників першого турніру буде занесене в Книгу Слави спасу, яку заснувала Всеукраїнська федерація "Спас". Початок відродження професійних українських боїв відбувся. Чекаємо на наступні звитяги.

 

ВІДЕО https://www.facebook.com/100002344226209/videos/pcb.4707990445955716/1013693489214877