В Кам'янському 23-24 листопада під керівництвом офіційного представника міжнародної організації кіокушин-кан карате-до Андрія Олеговича Щиголева (бранч-чиф, 5 дан) пройшов технічний семінар і екзаменаційні тести. Спортивні заходи були організовані Кам'янською федерацією кіокушин-кан карате на базі спортивного комплексу "Прометей". У екзаменаційних тестах взяло участь більше 250 вихованців. В ході іспиту бранч-чіфом А.Щиголевим були урочисто оголошені результати літніх і осінніх тестів на чорні пояси.

АМБІТНІ ЦІЛІ ДОПОМАГАЮТЬ НАМ РУХАТИСЯ ВПЕРЕД

24 листопада в Кам'янському пройшов іспит з кіокушин-кан карате в якому взяло участь 268 спортсменів. Більшість вихованців успішно здали тести, однак два учні склали іспит умовно, а троє складатимуть іспит повторно в травні наступного року. Ті, хто здав свій іспит умовно зобов'язані протягом місяця виправити помилки і перездати необхідний розділ за місцем своїх тренувань. Іспити та виступи на змаганнях є найголовнішими мотивуючими факторами для тих, хто вивчає карате. На відміну від змагань, на іспиті необхідно продемонструвати свої знання і здібності у всіх розділах кіокушин-кан карате, а саме: класична техніка, ката, загальнофізична підготовка, бойова техніка, робота з прикладною зброєю, етикет і дисципліна. Іспит в Кам'янському почався з урочистого привітання тренерів і вихованців, які успішно здали свої екзаменаційні тести на чорні пояси влітку і восени 2019 року. Так, на початку листопада поточного року, в Києві під час міжнародного семінару, який проходив під керівництвом Канчо Хацуо Рояма успішно здали екзаменаційні тести на третій дан Євген Колішевський і Роман Кашира, а також інші тренера Дніпровського бранча. Також, цього літа під час регіональної школи Дніпровського бранча з кіокушин-кан карате, успішно здали екзаменаційні тести на перший дан тренера і вихованці Кам'янської федерації Сергій Кірюхін, Валерій Скрипник, Інна Чуйко.

"Зовсім недавно, 9 листопада, в Києві під час міжнародного семінару, який проходив під керівництвом легендарного майстра Канчо Хацуо Рояма успішно склали іспити на третій дан п`ять тренерів Дніпровського бранча: Євген Колішевський, Роман Кашира, Денис Шишков, Віталій Завізіон, Роман Богорад. На поточний момент в Дніпровському бранчі налічується шість майстрів з кваліфікацією третій дан. Згідно етикету, таких людей називають "сенсей", що в перекладі означає - учитель. Я впевнений, що ця подія надихне весь тренерський склад, а також наших вихованців на нові організаційні та спортивні досягнення", - розповів Андрій Щиголев, представник міжнародної організації кіокушин-кан карате-до, керівник Дніпровського бранча.

23 листопада, традиційно напередодні іспиту, в Кам'янському, на базі гімназії № 39 пройшов технічний семінар, під час якого детально розбиралися екзаменаційні та змагальні ката, а також техніка роботи з жердиною (бо дзюцу). Незважаючи на те, що техніка роботи з жердиною в кіокушин-кан карате є факультативним розділом (не основним) в Дніпровському бранчі цей розділ активно вивчається і популяризується. У Кам'янській федерації робота з жердиною (ката і робота з партнером) включена в програму показових виступів та змагань, а також в програму екзаменаційних тестів починаючи з коричневого пояса.
 
"Ми (керівництво Кам'янської федерації) поставили перед собою амбітні цілі протягом 2019/2020 року навчити всіх старших вихованців працювати з дерев'яним шостому (бо), а тренерський склад із залізною зброєю (саі). Ця техніка в найближчому майбутньому буде демонструватися під час загальноміських спортивно-масових заходів в Кам'янському", - розповів Євген Колішевський, президент Кам'янської федерації кіокушин-кан карате.