optimized d5rp
 
 
У Кам'янському придумали цікавий формат популяризації фізкультури і спорту. У деяких школах традиційні лінійки і показові виступи на день фізкультурника замінили квестами та міні майстер-класами. Новаторські ідеї популяризації спорту були активно підтримані представниками міської федерації кіокушин-кан карате. На думку педагогів і школярів, майстер класи з кіокушин-кан карате були найцікавішими.
 
Творчий підхід допомагає популяризувати спорт
 
У Кам'янському, керівники деяких шкіл відмовилися від традиційного формату святкування дня фізкультури та спорту. Замість звичних лінійок і показових виступів в школі № 40 (директор А.Зебзеєва) провели спортивний квест, а в гімназії № 39 (директор С.Занєгіна) міні майстер-класи. Під час спортивного квесту, учні школи № 40 відвідували робочі точки, де були представлені різні види спорту, в тому числі і кіокушин-кан карате. На робочих точках представники видів спорту задавали тематичні питання і пропонували виконати нескладні фізичні вправи. Квест з кіокушин-кан карате в школі №40 проводили тренера Сергій Кірюхін та Максим Козаченко. За підсумками проходження квестана кожної робочої точці учасникам ставили оцінку. Переможцями спортивного квестав школі № 40 стали 5-Б і 8-Б класи.
 
Аналогічний творчий підхід і новаторство були застосовані в гімназії № 39. Під час спартакіади учням запропонували відвідати майстер-класи секцій і видів спорту, які представлені в гімназії: теніс, футбол, баскетбол, тхеквондо, танці та кіокушин-кан карате. Майстер-клас з кіокушин-кан карате проводив тренер Євген Колішевський разом зі своїми вихованцями: Тимуром Колішевським, Данилом Смілгаїном, Кирилом Ураловим, сестрами Бреславець Євою і Ясею, Наталією Краснюк. Учасникам майстер-класу було запропоновано за спеціальною методикою навчитися правильно наносити хльосткий, круговий удар в стегно (японська назва - "маваші гері гедан", аннглійское - "лоу кік". Спочатку учасники майстер-класу спробували виконати прості базові вправи, а потім спробували відпрацювати удар з партнером. Цей удар не вимагає наявності у спортсмена гарної розтяжки, в той же час навіть такий простий удар складно навчитися виконувати правильно без допомоги тренера. Участь в майстер-класах гімназії № 39 оцінювалося по трьохбальною системоюМ. За підсумками, кращими учасниками спартакіади були визнані 7-А та 8-Б класи.
 
"Керівництво Кам'янської федерації кіокушин-кан карате завжди надає великого значення популяризації здорового способу життя. Новаторські ідеї і творчий підхід підвищують привабливість видів спорту. В кіокушин-кан карате, як і в будь-якому іншому виді єдиноборств, є свої "фірмові" прийоми, техніки та вправи. Під час минулих спартакіад, ми запропонували школярам спробувати виконувати прості прийоми і вправи нашого виду карате", - розповів Євген Колішевський, президент федерації кіокушин-кан карате міста Кам'янське.