Карате 2023

 

У Кам'янському, 29 липня понад сто вихованців-каратистів зустрілися на бойовому килимі на честь дня народження творця кіокушин карате – Масутацу Оями. Пам'ятний бойовий марафон було організовано за ініціативою Кам'янської федерації кіокушин-кан карате та участю гостей із Дніпра ("Академія Галоян карате"). Заявку на участь у бойовому марафоні подало 122 каратисти.

БОЙОВИЙ МАРАФОН - СУПЕРТЕСТ

З дати народження творця кіокушин карате Масутацу Оями 27 липня минуло рівно 100 років. Завдяки надлюдським здібностям великого майстра кіокушин карате дуже швидко набув міжнародної популярності. Масутацу Ояма помер у 1994 році, незважаючи на це кіокушин карате (різними версіями) продовжують займатися десятки мільйонів людей. Супертест – бойовий марафон культивувався Масутацу Оямою практично з перших днів самостійної тренерської діяльності. Особливість бойового марафону полягає в тому, що поєдинки ведуться з суперниками, що постійно змінюються. Найскладнішим тестом за кількістю поєдинків є марафон – 100 боїв. У Кам'янському бойовий марафон проходив у трьох вікових категоріях. У категорії 6-8 років – було 10 спарингів, у категорії 9-11 років – 15, у категорії 12-15 років – 20. Після закінчення марафону кожен учасник отримав пам'ятний диплом та медаль.

"Бойові марафони в кіокушин карате не є нововведенням, вони проводяться практично з перших днів народження цього виду єдиноборства. Ми практикуємо проведення бойових марафонів з 2008 року, як фінальний захід літніх та зимових спортивних зборів. У 2023 році вирішено було провести бойовий марафон на честь МасутацуОями, як окремий спортивно-масовий захід, - розповів Євген Колішевський, президент Кам'янської федерації кіокушин-кан карате. - До бойових марафонів потрібно ставитися так само відповідально, як і до проведення змагань. Важливо забезпечити наявність татамі (м'якого покриття), присутність команди відповідальних осіб та медичного персоналу, організувати контроль за дотриманням техніки безпеки та санітарно-епідемічних вимог".

З "ВІКІПЕДІЇ"

 

Ояма

 

Ояма Масутацу (яп. 大山 倍達 Ōyama Masutatsu), 1923—1994) — видатний майстер і викладач карате, один із найзнаменитіших представників бойових мистецтв народився у селі Південної Кореї. Його справжнє ім'я Єнг І Чой. Бойовими мистецтвами Ояма почав займатися досить пізно, з дев`яти років. У 15-річному він поїхав до Японії і вступив до авіаційного училища. Незважаючи на важкий період у своєму житті, він продовжував займатися бойовими мистецтвами, займаючись дзюдо та боксом. Якось він помітив студентів, які навчаються окінава карате. Це зацікавило його, і він поїхав у додзьо Гічін Фунакоші в університеті Такушоку, де він вивчив те, що сьогодні відоме як шотокан карате. Його прогрес у тренуваннях був таким, що до сімнадцяти років у нього вже був другий дан, а до моменту вступу на службу в Японську імперську армію, у 20-річному віці, він отримав четвертий дан. Ояма, володар десятого дану, став засновником стилю кіокушинкай. Він являється автором великої кількості популярних книг про карате, організатором національних і світових спортивних змагань з карате. Заснувавши свій стиль, який швидко завоював визнання "найсильнішого карате", Ояма створив і до своєї смерті очолював Міжнародну організацію кіокушинкай (IKO), членами котрої стали кілька мільйонів людей в усьому світі.