DSC0127

 

"Воля до перемоги" - таку назву має турнір з кіокушин-кан карате, який проходить 25-26 березня у Кам`янському СК "Прометей".

Проводить його Кам'янська федерація кіокушин-кан карате. Як повідомив голова цієї федерації Євген Колішевський (він же і головний суддя турніру), в змаганнях виступають змішані категорії – новачки разом із досвідченими бійцями. "Наша федерація протягом року проводить три турніри, - розповідає Є.Колішевський. – Перший - для новачків. Така система була придумана понад десять років тому. Другий - "Воля до перемоги", це змішані змагання. А наприкінці року відбувається підсумковий третій турнір – Кубок "Шлях до майстерності", куди ми запрошуємо сильні команди, де високий рівень конкуренції".

Першого дня турніру "Воля до перемоги" проводилися змагання у розділі "ката", де майстерність демонстрували понад 70 спортсменів. Завтра розпочнуться поєдинки ("куміте"), в яких приймуть участь 220 каратистів із секцій Кам'янського та гості із Харкова, Полтави, Києва, Дніпра та Новомосковська.

Головний суддя змагань Євген Колішевський пояснив, оскільки турнір проходить на двох татамі, то йому допомагають Олександр Наконечний (другий дан) та Максим Козаченко (другий дан). "У складі суддівської колегії працюють як дорослі спортсмени, так і юні бійці, але з обов'язковим урахуванням, що вони пройшли навчання спеціальних суддівських семінарів. Оскільки турнір проводиться за правилами повного контакту, важливо щоб суддівська колегія працювала злагоджено, мінімізуючи можливі нещасні випадки", - говорить Є.Колішевський.

Усі учасники турніру отримають медалі та грамоти. Окремий приз (кубок), будуть вручати каратистам за найкращий поєдинок у кожній віковій категорії. Його володарі визначаються за такими критеріями: тривалість бою та рівень техніки.

Підсумки турніру "Воля до перемоги" стануть відомі пізніше.

Текст і фото Віктора КУЛЕНКА