Стало відоме ім’я випадкового перехожого, що врятував у Кам’янському дітей, які провалилися під лід (подробиці)

 Виявляється, він тренер з кіокушин карате і, судячи з розмови, ніяким героєм себе не вважає, повідомляє сайт https://nashreporter.com/uk/node/44812?fbclid=IwAR2ulYT2tZPdRq8sxUErMWsYZsj5MGa7WhyKpde3gxtqebA3H_1aXzVlUlg

Як ми вже повідомляли, минулими вихідними на лівобережному каналі двоє дітлахів провалися під лід. Їм на допомогу кинувся чоловік, який випадково опинився на березі. Редакція промоніторила висловлювання в соцмережах про цей інцидент і зуміла з’ясувати, що на допомогу дітям прийшов Максим Олегович Козаченко (на фото). Виявляється, він володар чорного поясу з кіокушин карате, тренує дітей в академічному ліцеї №15. В коротенькому інтерв’ю чоловік розповів журналісту, як все сталося…

ПОДРОБИЦІ

За словами співбесідника, вони з дівчиною гуляли по берегу та пили чай. Вже тоді вони помітили двох дітей, які ходили по водоймі у тому місці, де крига була міцною. Коли вже збирались піти, почули крики. Виявилось, що діти вирішили йти далі і потрапили у небезпечне місце, де і провалилися під лід. Глибина там могла бути метри зо 3, та ще й течія.

За словам Максима, він без зволікань кинувся на допомогу. На ходу зняв рюкзак та куртку. До речі, під час розповіді Максим уточнив, що любить зимову рибалку, тому орієнтується, як себе вести на кризі.

Так от, коли він підбіг ближче до ополонки, то присів навпочипки. На цей момент один із хлопчиків зумів якимось дивом вибратися на лід. Сказавши йому, щоби той не наближався (поруч вони могли б провалитися), чоловік кинув другому хлопчику кінець своєї куртки. Той учепився за рукав, і таким чином Максим зумів його витягнути.

До речі, на цьому все могло і не скінчитися. Справа в тому, що хлопчик, якого вдалося врятувати з води, чомусь одразу вирішив ставати на ноги. Максим заборонив йому це робити і наказав спочатку відкотитися на небезпечну відстань від ополонки.

Далі врятовані хлопці побігли на свій берег, де можна було побачити перехожих. Коли діти ступили на землю, Максим зрозумів, що їм вже ніщо не загрожує. Ось, взагалі-то, і все.

P.S. Журналіст не був у залі в цього тренера. Напевне, як це прийнято на заняттях з бойових мистецтв, він розповідає учням багато правильних речей. Як бачимо, слова цієї людини не розходяться зі справами.

Ми ще раз висловлюємо надію, що на цю публікацію звернуть увагу дорослі та проведуть зі своїми дітьми бесіду про те, що крига – це дуже небезпечно...

Ігор Кузьминський