На нещодавньому Кубку Кам`янського "Шлях до майстерості" з Кіокушин-кан Карате, учень гімназії № 12 Костянтин Шостак став призером.

Під час проведення традиційного відкритого Кубку "Шлях до майстерності" з Кіокушин-кан Карате, на татамі свою майстерність демонстрували спортсмени рiзних вікових категорій. Змагаючись серед своїх однолітків, своєю чіткою манерою виконання демонстраційних поєдинків відрізнявся невеликого зросту чорноволосий хлопчина. "Це наш новачок Костя Шостак. Він влітку з батьками переїхав з окупованого Маріуполя і зараз навчається в четвертому класі гімназії № 12, - пояснив його тренер Олександр Наконечний. - З дитинства Костянтин Шостак був непосидою, дуже рухливою дитиною. Батьки зрозуміли, що його терміново треба віддавати до секції бойових мистецтв. Так хлопчик з чотирьох років почав займатися Kудо (стиль карате), ставав призером міських змагань. Після переїзду в Кам`янське, батьки по інтернету знайшли секцію Kіокушин кан Kарате в ліцеї № 13 і він почав тренуватися у нас".

Тренер Олександр Наконечний одразу помітив чимало позитивних якостей у юного спортсмена, і запропонував вихованцеві готуватися до виступів у Кубку Кам'янського "Шлях до майстерості". "У Кубку Костя провів три поєдинки, два з яких були переможними, та став бронзовим призером. Мама розуміє всю важливість спорту у дитячій психіці під час цієї непростої ситуації. Тому всіляко допомагає сину. Вона залишилася дуже задоволеною виступом Кості на останніх змаганнях", - говорить тренер.

Окрім карате, Костянтин Шостак захоплюється 3D-моделюванням та японським мистецтвом орігамі.

"Костик дуже стресостійкий боєць, вихована і працьовита дитина. Мені дуже хочеться, щоб родина Шостак якнайшвидше повернулася до себе на батьківщину, і щоб ми бачилися з Костиком не лише на всеукраїнських, а й на міжнародних змаганнях", - закінчив нашу коротку бесіду Олександр Наконечний.

На фото: К.Шостак і його тренер О.Наконечний.

Текст Віктора КУЛЕНКА.