Чемпіонат Європи з кіокушин карате за версією WKB, який проходив 12-13 листопада в Дембиці (Польща), добіг кінця, команда Кам'янської федерації кіокушин-кан карате повертається додому.

Чемпіонат Європи, що пройшов, зібрав велику кількість учасників з 17 країн. Загальна кількість виступаючих склала 675 бійців, з яких 375 - учасники з Польщі, 145 - з України. Для організаторів масовий "наплив спортсменів" був великою несподіванкою, проте це не завадило провести змагання на найвищому організаційному рівні.

Команда Кам'янської федерації кіокушин-кан карате складалася з п`яти бійців: Катерини Неклеси, Єви Бреславець, Ясі Бреславець, Андрія Бердника та Артема Зайченка. Усі спортсмени виступали на Чемпіонаті Європи вперше. Незважаючи на відсутність досвіду та дуже високий рівень конкуренції, кожен учасник гідно виявив себе під час своїх поєдинків.

Артем Зайченко вигравши два відбіркові поєдинки, вийшов у фінал, де теж переміг і став чемпіоном Європи. Єві Бреславець, щоб дійти до фіналу, потрібно було виграти чотири відбіркові бої. Дівчина виграла два, достроково нокаутувавши своїх суперників, проте програла третій бій за рішенням суддів і тому випала з турнірної таблиці, не посівши жодного місця. Яся Бреславець виграла нокаутом відбірковий бій, пройшла у півфінал та посіла третє місце.
Катерина Неклеса змагалася в абсолютній категорії, виступала впевнено та мала шанс виграти, але не розрахувала сили та витривалість. В результаті програла відбірковий поєдинок. Спортсмен-початківець Андрій Бердник програв відбірковий бій через брак бойового досвіду.

"Підготовка спортсменів до Чемпіонату Європи проходила в непростих умовах, через повітряні тривоги та відключення світла часто зривався тренувальний процес. З урахуванням усіх несприятливих факторів, а також наявності в команді дебютантів, результат виступу можна вважати задовільним, - сказав Євген Колішевський, президент Кам'янської федерації кіокушин-кан карате, - наші діти отримали цінний досвід і побачили рівень якого потрібно прагнути, ми впевнені, що наступного разу переможців та призерів буде більше".

На фото: Артем Зайченко і Яся Бреславець.