У середу, 17 серпня, чемпіон світу з боксу за версіями WBA Super, WBO, IBF та IBO у надважкій вазі Олександр Усик (19-0, 13 КО) та Ентоні Джошуа (24-2, 22 КО) провели раніше заплановану дуель поглядів. Українець одразу вразив усіх присутніх, бо на брифінг із Джошуа прийшов у одязі запорізького козака, з козацьким чубом та у вишиванці. А "добив" присутніх Усік власним виконанням пісні "Ой у лузі червона калина", про це повідомляє https://www.youtube.com/watch?v=N6aL_uMWQTk

На брифінгу Олександр був небагатослівним та філософськи налаштованим. "Я розумію, що це другий бій. Ми один одного знаємо. Мені здається, це буде не новий бій, це буде продовження - 13-й, 14-й раунд. Ми вивчили один одного, і в суботу буде великий бій... Ми народжені, щоб битися за життя, за пояси та все інше. Хто це не робить, той не живе. Наше життя – це змагання за щось чи за когось. От ми і змагаємося", - пояснив Усик.

Вже наступної суботи, 20 серпня, на рингу Джидди в Саудівській Аравії снуться два найсильніші боксери найпрестижнішої суперважкої вагової категорії. Саме Усик у вересні минулого року позбавив титулів тепер уже екс-чемпіона Ентоні Джошуа. Чим ближче до бою-реваншу, тим більше розпалюються пристрасті навколо поєдинку. Взаємовиключні прогнози експертів, колишніх боксерів, уболівальників загалом зводяться до одного: переможе той, хто буде добре готовим у психологічному плані.

Іван Помідоров