У місті Рахів (Закарпатська область) з 27 червня по 2 липня проводиться турнір найсильніших боксерів України. За титули найсильніших майстрів шкіряної рукавички змагаються 155 бійців (2006/2007 р.н.) майже з усіх областей країни. У юнаків дуже відчутний стимул, найсильніші з них поїдуть на чемпіонат Європи, який відбудеться у серпні в Італії.

Нажаль, з чотирьох кам`янських бійців двоє вибули з подальшої боротьби за чемпіонські титули. Як повідомив тренер ДЮСШ № 1 Вадим Хамаза, Гліб Свірчук (тренер Геннадій Молоков, ДЮСШ № 1) перший поєдинок виграв у Михайла Шміляка із Закарпатської області. А ось за вихід у півфінал вагової категорії 50 кг програв супернику із Запорізької області. Серед бійців у вазі 63 кг вихованець тренера Олега Лісняка ("Дзержинець") Назар Ярошенко перший бій виграв у Юліана Бондура (Закарпаття), але поступився Євгену Дідковському (Рівненська область).

Богдан Кубрак (52 кг), якого тренує Вадим Хамаза із ДЮСШ № 1, отримав перемоги над Дмитром Коробцевим із Харківщина і Олексієм Тихоновим з Київської області. Колега Кубрака Данило Сухорук (75 кг) переміг Дениса Отруба з Київщини. Сьогодні Кубрак і Сухорук будуть змагатися у півфіналах.

Ще один кам`янчанин, Ростислав Гладун, вихованець тренера ДЮСШ № 2 В`ячеслава Шульги, зараз навчається в ДУФК і тренується у Євгена Бабенка. Змагаючись у ваговій категорії 57 кг, хлопець перший поєдинок виграв у боксера із Донецька, а у другому поступився вінничанину.

Тренери висловлюють подяку президенту міської федерації боксу Костянтину Саусю за допомогу, надану для поїздки на чемпіонат України.

На фото: Богдан Кубрак.

Текст Віктора КУЛЕНКА.