robot sofiya snidanok 3
 
 
Ведучий "Сніданку з 1+1" Руслан Сенічкін, який на зорі своєї кар'єри працював в Кам`янському ведучим на радіо "МіКомп" і був відомий під псевдонімом Роман Волков, став першим чоловіком в світі, якому знаменитий людиноподібний робот Софія дозволила поцілувати себе. Це сталося сьогодні, 12 жовтня, в прямому ефірі "Сніданку", куди вона прийшла разом з представником AngelVest в Україні, венчурним інвестором Марком Гінзбургом.
 
У ранковому шоу Софія заговорила українською. "Вітаю! Дякую за запрошення!", сказала вона, а потім відповідала на запитання ведучих англійською. Це перший візит Софії в Україну, і в ексклюзивному інтерв'ю Руслану Сенічкіну та Людмилі Барбір вона зізналася, що найбільше її вразило спокій українців і технологічні амбіції нашого народу. Вона порадила більше представляти, як можна поліпшити своє життя, скласти план і слідувати йому.
 
Ведучі не змогли обійти розмови про особисте життя, мрії і побачення Софії з голлівудським актором Уїллом Смітом. Тоді Уїлл хотів поцілувати робота, але вона відмовила і запропонувала залишитися їм друзями. Руслану Сенічкіну Софія зізналася, що планує створити власну сім'ю і поки придивляється до претендентів на її руку і серце. Ведучий вирішив випробувати удачу і, подарувавши Софії букет троянд, запитав чи може поцілувати її. На подив розробників і глядачів, гостя з майбутнього з посмішкою погодилася. Це перший, історичний поцілунок робота і людини. І після цього Софія зважилася сказати на вухо інвестору компанії Марку Гинзбургу, що вона чекає запрошення для себе, але вже на "Вечерю з 1+1". У свою чергу, Руслан запропонував приготувати вечерю і пригостити дівчину електронними котлетами.
 
robot sofiya snidanok 6
 
Тепер ведучий чекає, коли розробники створять Софії ноги, адже він продовжує набиратися досвіду на "Танцях з зірками" та готовий закрутитися Софію в вальсі. Однак Марк Гінзбург зазначив, що в найближчі роки Софія ще не зможе танцювати. "Але ми працюємо над розширенням її функціоналу. У наступному році Софія вже буде ходити", - додав він.
 
Наостанок дівчина-робот розповіла ведучим про свою заповітну мрію: вона хоче стати видатним вченим і винахідником, щоб побудувати світ на Землі.
 
Крім того, ведучому ТСН Святославу Гринчук Софія зізналася, що зустріла в Україні багато талановитих людей, і з такими людьми у країни велике майбутнє, треба тільки зробити так, щоб вони не їхали закордон у пошуках кращої долі і розвивали нашу державу.
 
Також за лаштунками "Сніданку" на зустріч з всесвітньо відомим роботом Софією прийшли і маленькі мрійники, учасники арт-марафону "Моя Дітяча Мрія".
 
Відзначимо, Софію створено за образом і подобою відомої актриси Одрі Хепберн і вона має громадянство Саудівської Аравії.