Афиша_Олимпийский_день_2015.jpg

«Олімпійський день» - це унікальне спортивне свято, яке традиційно проводиться щорічно майже у всіх країнах світу та збирає мільйони учасників. Це свято проводиться з тих пір, як у червні 1894 року у Парижі відбувся міжнародний конгрес з проблем фізичного виховання, в якому приймали участь представники 12 країн. 23 червня свій доклад представив ентузіаст відродження олімпійського руху барон П'єр де Кубертен. В ньому він познайомив всіх присутніх з розробленими ним організаційними основами Олімпійських ігор. Саме тоді і був створений Міжнародний Олімпійський комітет. А у 1967 році МОК прийняв рішення вважати 23 червня Міжнародним Олімпійським днем.

19 червня 2015 о 16:00 годині на площі імені Дзержинського відбудеться спортивний захід «Олімпійський день». Захід буде проходити за підтримки Дніпродзержинської міської ради, а також при участі «Дніпродзержинського центру фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх».

Мета проведення свята: популяризація фізичної культури та спорту, здорового образу життя, залучення до спорту людей, не зважаючи на їх вік та спортивну підготовку.
В програмі заходу плануються показові виступи провідних спортсменів міста, вікторини та конкурси на олімпійську тематику, також планується провести символічний легкоатлетичний забіг, участь у якому можуть прийняти всі бажаючі мешканці міста, попередньо зареєструвавшись.
Очікуються гості з Дніпропетровська, які продемонструють «футбольний фрістайл» та «STREET – WORKOUT». (ворка́ут, workout - укр. тренування) — одне із різновиду масових фізкультурних занять, яке включає в себе виконання різноманітних вправ на вуличних спортивних майданчиках, а саме на турніках, брусах, шведських стінках та інших конструкціях. Іноді цей напрямок називають видом спорту, але в офіційний перелік жодної країни він не увійшов. Люди, які захоплюються такими тренуваннями, називають себе по-різному: воркаутери, вуличні спортсмени.

Свято проходитиме у рамках Всеукраїнського Олімпійського дня, за ініціативою Національного олімпійського комітету України.