Днями вийшла з друку друга книга "Таланти міста над Дніпром", яка продовжує знайомити читачів з людьми, прославившими Кам`янське (Дніпродзержинськ) в різні роки і в різних сферах життя.

Нагадаємо, що перша книга була презентована в 2020 році, коли місто святкувало своє 270-річчя. "Ми збраємо відомості не тільки про людей, які прославляють наше місто зараз, а й про земляків, яких мало хто вже навіть пам`ятає, але вони були причетні до його становлення. Кожне видання буде як зріз епохи, в якому жили або будуть жити герої", - пояснює автор ідеї, заслужений журналіст України Володимир Костянтинович Базарянінов.

В другу книгу "Таланти міста над Дніпром" ввійшли роботи дев`яти журналістів, які розповідають про людей культури, спорту, медицини, юриспруденції, освіти, журналістики і т.п. Читачі зможуть дізнатися про життєві шляхи Заслуженої учительки України Людмили Іванівни Сбоєвої, відомих спортсменів, братів-близнюків Василя та Івана Карповичів, легенду української та радянської фотожурналістики Миколу Олександровича Болотіна, лікаря-поета Валентина Мусійовича Бурхана, легенду радянського футболу Геннадія Володимировича Литовченка та інших земляків.

Наклад книги, надрукованої у видавництві "Ліра" (Дніпро), 100 екземплярів.