img library interior

Дніпродзержинська міська бібліотека ім.Т.Г.Шевченка  стала  переможцем  конкурсу проектів Української бібліотечної асоціації  «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках».
У конкурсі "Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках» за підтримки Європейського Союзу (програма «Еразмус +») взяло участь 163 бібліотеки з усіх областей України. Конкурсне журі відібрало 83 бібліотеки, у яких в 2016 році буде створено Пункт європейської інформації (Пункт ЄІ). Координатори з обраних бібліотек пройдуть дводенне навчання, відповідно до графіка, складеного Головним тренінговим центром для бібліотекарів УБА. Серед переможців Центральна міська бібліотека ім. Т.Г. Шевченка м. Дніпродзержинськ.

Проект триватиме три роки і передбачає 3 компоненти:

I. Інформаційно-методичний компонент: вивчення та узагальнення досвіду роботи ЦЄІ, підготовка методичних матеріалів для бібліотекарів з питань створення пунктів ЄІ та поширення європейської інформації, проведення конференції, семінарів і тренінгів;

ІІ. Компонент побудови мережі: розширення мережі ЦЄІ та пунктів ЄІ задля поширення інформації про ЄС не тільки в обласних центрах, а й в місцевих громадах;

ІІІ. Компонент активної дії: популяризація Європейських цінностей та ідей Євроінтеграції серед місцевих громад, проведення «Днів Європи», відеоконференцій, шкіл євроінтеграції, квестів для молоді, інтерактивних вуличних акцій «Європейський квартал» тощо.

Тетяна Дороніна, заступник директора з реклами та маркетингу Дніпродзержинської ЦБС