352228188 991234155207608 8917312218265846337 n

 

Напередодні Міжнародного дня донора в Центрі служби крові "Біофарма Плазма" Кам'янське відділення (директорка Наталія Муленко) відбулось підведення підсумків першого міського молодіжного літературного конкурсу "Донорство - це життя".

Ідея проведення конкурсу виникла не випадково. Сьогодні, як ніколи, тема донорства є дуже актуальною і потребує не тільки людей, які свідомо і віддано рятують життя, а й популяризації даного питання серед молоді і громадян нашого міста і України вцілому.

Конкурс проходив за ініціативою ЦСК "Біофарма Плазма" при підтримці Національної спілки письменників України, Національної спілки журналістів України та Кам'янського видавництва "Дружко".
Конкурсні роботи були представлені в трьох номінаціях: "Проза," "Поезія" і "Публіцистика". До конкурсу долучилась молодь Дніпропетровського медичного університету, Кам'янського фахового медичного коледжу, здобувачі освіти закладів освіти гімназія № 10, ліцеї №№ 11, 16, 20, 28, 35, 40, ліцей інформаційних технологій.

Учасники конкурсу були нагороджені дипломами фіналістів та переможців, дві роботи конкурсантів отримали спеціальні відзнаки від Кам'янського видавництва "Дружко" та мистецької спільноти "VivApt" і Національної спілки журналістів України. Нагороди вручали Марія Дружко - голова журі, письменниця, членкиня Правління Дніпропетровської обласної організації Спілки письменників України та Леонід Бройтман, голова Кам’янської організації Національної спілки журналістів України, волонтер.

Компанія "Біофарма Плазма" вручила переможцям конкурсу" Донорство - це життя" сертифікати на суму 500 грн.

Підтримали талановиту молодь наші соціальні партнери:
Благодійний фонд "Ми з Кам'янського" (голова В.Пархомчук) - відзначили чотирьох фіналістів грошовими преміями у розмірі 300 грн.
Компанія "Комп'ютерний майстер" (дир. О.Крутько) - відзначили трьох фіналістів сертифікатами на суму 200 грн. кожний.
Мережа магазинів "Світ чохлів" (дир. В.Чепурко) - нагородили трьох фіналістів фірмовою продукцією.
ЦСК "Біофарма Плазма" нагородила почесною грамотою заступника директора з виховної роботи, вчительку української мови та літератури медичного коледжу Валентину Анатоліївну Соснову за активну громадську позицію та популяризацію донорства серед молоді.
Щира подяка Ірині Пустовойт (кондитерська "28streets") за смаколики, якими пригощалися всі учасники заходу.
А вокальна студія "АрТIdea" Центру позашкільної роботи та дитячої творчості (дир. І.Мажуліс) подарували українські пісні та гарний настрій.
Окрема подяка членкині журі Валентині Розумній, заступниці директора Будинку творчості дітей та юнацтва в організації та підготовці проведення свята.
Сподіваємося, що даний захід стане рушійною силою в питаннях просвітницької роботи, популяризації донорства в нашому місті.

Текст Наталя МУЛЕНКО.