Саундтреком до документального фільму про Петриківку, батьківщину всесвітньовідомого українського декоративного розпису,  стане нова пісня.

Український полковник, продюсер, співак та автор Тарас Боровок на початку повномасштабного російського вторгнення в Україну написав пісню про ударний безпілотник «Байрактар», яка одразу стала народний хітом. Наразі автор готується порадувати українців ще однією своєю композицею – яку він сам називає наймелодійнішою та найліричнішою з усіх своїх робіт. Оскільки ця пісня стане саундтреком до документального фільму про Петриківкуі, то й кліп Тарас до неї Боровк також вирішив створити у цьому селі на Дніпропетровщині, яке є колискою Петриківського розпису. Про це повідомляє сайт https://kstati.dp.ua/kultura/avtor-khita-bayraktar-taras-borovok-znyav-klip-na-novu-pisnyu-u-petrikivci

 

 

Фото з сайта https://adm.dp.gov.uа

«Пісня, яку я зараз написав, про українське мистецтво, творчу українську натуру, про нашу класну щиру душу. Вона стане саундтреком до документального фільму про Петриківку. Адже і саме селище, і знаменитий розпис – частина нашого генетичного коду, національної ідентичності», – розповів Тарас Боровок.
«Треба було зробити, щоб звучало гармонійно. Аби пісня лилася, мов той струмочок. Була довершеною, мов та вишиваночка. В результаті композиція «Це ми» виявилася наймелодійнішою та найліричнішою із усіх моїх робіт», – додав автор.

До зйомок у кліпі Тарас Боровок залучив досвідчених майстрів Петриківського розпису. Серед художників, які взяли участь у створенні відеороботи – відома майстриня Юлія Груниста. Саме вона з майстрами Миколою Іщуком та Іваном Дмитрюком Іван Васильович прикрашала петриківським розписом бойовій гелікоптрер ЗСУ.

Як повідомляється нова пісня разом із відеодоробком незабаром з’явиться на офіціальному ютуб-каналі Тараса Боровика.