Відомий український піаніст, уродженець Кам'янського Артур Нікулін з початком воєнної агресії росії проти України переїхав до Риги, столиці Латвії.

Сьогодні, третього серпня, наш земляк на Латвійському радіо дає концерт української музики. Ось що він розповів в есклюзивному інтерв`ю сайту disk-sport.com

 

"Із самого першого дня мого перебування тут у культурної спільноти Латвії виник неабиякий інтерес до української культури, зокрема української академічної музики. Так, вже за два тижні після того, як я опинився у Ризі, грав концерт на сцені Великої Гільдії (головна класична сцена Латвії) із знаменитим українським камерним оркестром "Київські солісти", який виїхав на гастролі за кордон ще до початку війни і з того часу гастролює по Європі. А після того латвійська музична спільнота настільки зацікавилася українською музикою, що мене запросили зробити запис у Фонд Національного радіо Латвії. Я записав цикл видатного українського композитора Валентина Сильвестрова "Багателі - ХХІV", який композитор створив спеціально для мене. І сьогодні у прямому етері Latvijas radio klassika (LR-3) https://klasika.lsm.lv/lv/lr3/?fbclid=IwAR2U24wOy7e_oGonZLxUcf0M8YWdlVlW0X88luOT1yOs5flhJhtLD2vJaIg о 21:25 за київським часом відбудеться прем'єра цього запису. Щиро запрошую всіх кам'янчан приєднатися до прослуховування в онлайні на сайті LR-3. Я дуже сумую за рідним містом і тому енергія моїх земляків, які будуть це слухати разом зі мною сьогодні, дозволить мені бути до рідного міста трошечки ближче".