На Новій сцені (колишній Палац культури Горького) 2 липня міський театр імені Лесі Українки завершив сезон. Перед концертною програмою відбулася презентація книги віршів "Темне та Світле", автором якої став молодий талановитий актор театру – Руслан Куксенко.


Поціновувачі акторського таланту Руслана Куксенка часто бачать його на сцені. А прочитавши вірші новоспеченого поета, можна буде заглянути йому в душу.

"В цей непростий час ми маємо допомагати один одному. І при цьому, перш за все, залишатися людьми. Повинні весь негатив, все погане від себе відсікати. Все світле в нас самих. Ми обрали світле, яке зараз зіткнулося з темрявою. Але ми всі знаємо, що завжди перемагає світле. Переможе і зараз. Слава Україні!", - такими словами розпочав міні-прес-конференцію автор книги "Темне і Світле".

Руслан з шістнадцяти років почав грати на гітарі, писать пісні. А потім став писати і вірші. "Дуже полюбляю жанр містики. Тож в книзі чимало містичних історій. Думаю, що вам сподобається", - сказав Руслан Куксенко.

Надихали на написання віршів Руслана різні життєві моменти. "Це і перше кохання, мої друзі, страхи, все що нас оточує. Це Всесвіт, думки, які приходили я не знаю навіть звідки. Я їх чув і занотовував. У віршах частка моєї душі, моїх почуттів. Тому важливо поділитися з вами цим", - говорить автор книги "Темне і Світле"

Темне і Світле. Для кожного ці поняття різні. В книзі 69 віршів надрукованих на світлих сторінках і 35 - на темних. "Темне в моєму випадку - це містика, переживання. Світле - це кохання, світ, сонце, люди. Книга поділена на дві частини - темні сторінки та світлі сторінки. Якщо ви хочите прочитати страшилки перед сноми, можете відкрити темні сторінки. Якщо хочете дізнатися про кохання, про щось добре, радісне, то читайте світлі сторінки", - пояснив Р.Куксенко.

На обкладинці книжки "Темне і Світле" зображені чорна ворона і білий голуб. "Я люблю птахів. Для мене птахи - це насамперед політ фантазії, моїх думок. Темні та світлі думки. Все дуже просто", - сказав Руслан.

В кінці презентації Руслан Куксенко прочитав декілька свої віршів. А допомогали йому музичним оформленням Ілля Каріков (гітара) і Сергій Масловський (фортепіано).

Новоспеченого поета привітала начальниця культури департаменту гуманітарних питан міської ради Наталія Ілларіошина, яка завітала на Нову сцену. "Ми всі дуже добре знаємо, що за 11 років роботи у театрі Руслан уже встиг зіграти понад 40 різних ролей. А сьогодні ми побачили його як молодого поета, який поповнив ряди митців нашого міста. Теми, які він затронув у своїй книжці кохання, дружба, любов до своєї країни - вони вічні. Хочу побажати подальших успіхів і професійного зростання", - сказала Наталія Ілларіошина.

Зараз Руслан працює над другою книгою, яка вийде українською мовою.

Після презентації можна було купити книгу "Темне і Світле" з автографом автора. Частину коштів Руслан Куксенко пообіцяв передати на підтримку Збройних Сил України.

Автор Віктор КУЛЕНКО

Фотоальбом https://www.facebook.com/photo/?fbid=126144260110112&set=a.126145840109954