1memdoshka4 768x440

 

В Кам’янському ліцеї №16 відкрили меморіальну дошку випускнику закладу Матвію Охотському, який загинув 18-річним

”У цьому закладі навчався Матвій Охотський. Позивний "Мисливець" – такий запис вигравійовано на меморіальній дошці, яку 22 січня відкрили у Кам’янському ліцеї №16. Віддати шану загиблому на війні випускнику закладу прийшли його однокласники, вчителі та близькі. Матвій закінчив ліцей №16 у 2022 році, а вже в березні наступного — став до лав ЗСУ. Захисник загинув на Донеччині під час виконання бойового завдання. На той час йому ще не виповнилось 19 років. Про це повідомляється на сайті https://www.poglyad.info/2024/01/22/v-kamyanskomu-litseyi-%e2%84%9616-vidkryly-memorialnu-doshku-vypusknyku-zakladu-matviyu-ohotskomu-yakyj-zagynuv-18-richnym/

У навчальному закладі зазначили, що Матвій Охотський був командиром бойової машини, командиром відділення, виконувачем обов’язків командира першої штурмової групи другого механізованого взводу у складі 93 ОМБр "Холодний яр". Він загинув 29 вересня 2023 року під час виконання бойового завдання під селом Кліщіївка Донецької області.

"Матвій закінчив колегіум у 2022 році. Він, як і всі його однокласники, мріяв і будував плани на майбутнє, готувався складати ЗНО, але війна увірвалась у наше життя, змінила мрії, зруйнувала плани, розлучила родини та друзів. У 18 років Матвій зробив свій вибір — він пішов захищати Україну. Мабуть, нікого не здивував його вчинок, бо навіть, вітаючись, він віддавав честь. Ввічливий, товариський, із загостреним почуттям справедливості. Такий він залишиться у нашій памʼяті. Назавжди 18-річний. Важко повірити ...неможливо усвідомити ...Ще вчора він був один із нас, а сьогодні — тримає небо над нами", – написали на згадку по загиблого героя представники ліцею.