У річницю повномасштабного російського вторгнення в Україну, 24 лютого відбулося відкриття меморіальної дошки на честь старшого лейтенанта Владислава Горбоноса. Її встановили на фасаді ліцею № 21 (школи), що на лівобережжі міста, повідомляє https://nashreporter.com/uk/node/44879

Пам’ять захисника України вшанували секретар Кам’янської міської ради Наталія Ктітарова, директор Департаменту з гуманітарних питань Наталія Рева, батьки та рідні Героя, воїни Нацгвардії, голова ГО "Родини загиблих Героїв м. Кам’янське" Олександр Самойлович, колишні однокласники та педагоги.

"Важко говорити про втрати, але коли із життя йдуть зовсім молоді, говорити важко і боляче вдвічі, – сказала директор ліцею №21 Лариса Головаха. – Прощаючись на порозі школи, він обіцяв повернутися живим і відсвяткувати разом Перемогу. Але цього не сталося..."

"Владислав спокійним, впевненим поглядом, викарбуваним в граніті, буде кожного дня зустрічати та проводжати багато поколінь ліцеїстів. Він був взірцем та тепер зіркою з небес осяє нам шлях! Вічна пам’ять Героям України!" – йдеться у повідомленні закладу освіти.

 

Довідка: Владислав Горбонос народився 13 грудня 2000 року в нашому місті. Закінчив Національну академію Національної гвардії України у 2022 р. Лейтенант загинув 12 листопада минулого року на Харківщині від несумісних з життям поранень, отриманих під час участі у бойових діях та забезпеченні здійснення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії.

Відео https://www.youtube.com/watch?v=q9CRY4qWFPo&feature=emb_logo