Щасливе дитинство. Вихованці дитячого садка "Волошка" Дніпровського металургійного комбінату.

"Дзержинець" 1 червня 1984 року.

 

"На велосипедах - по Криму"

Розроблено маршрут, закуплено необхідні продукти. Група у складі п`яти велотуристів вирушила в подорож першої категорії складності по Криму. Керівником групи було призначено Володимира Шапунова, який вже має досвід подорожей другої і третьої категорій складності, проте очолив групу вперше.

Володимир Шапунов - людина цікава. Поєднує роботу з навчанням в індустріальному інституті, працює на металургійному комбінаті імені Дзержинського в цеху по виробництву товарів народного споживання. Велотуризмом захопився давно і серйозно.

Закоханий у велоспорт і другий учасник подорожі - автор цих рядків. До складу групи увійшли також дві дівчини - Інна Богуцька (студентка індустріального інституту) та Лілія Чехута (учениця індустріального технікуму).

Інна - дівчина "спортивна". Охоче займається водним туризмом, велотуризмом. Ми її запитували, якому виду спорту надає перевагу. Вона відповіла, що любить обидва за романтику і гадає, що всюди встигне.
Лілію Чехуту привела в секцію велотуризму сестра Вікторія. Для Лілії це перша подорож.
- Думала не витримаю, - зізналась вона пізніше. - Адже гори є гори: багато спусків, підйомів. Але подорож виявилася посильною. А ще я стільки в житті не фотографувала, як у Криму. Полонили красиві краєвиди. Щоправда, мама возила мене в Крим, коли мені було вісім років. Та вражень тих майже не пам`ятаю. Зате ці - найкращі.

Залишається представити останнього учасника подорожі. Ним став Едуард Фондурат, електромонтер виробничого об`єднання "Азот". Він давно їздить на велосипеді, але велотуризмом займається перший рік.
- Збирався в секцію велотуризму ще восени, коли прочитав у "Дзержинці", що є така, - розповідав він. - Але прийшов навесні, й одразу ж - в подорож.

Вона розпочалася в Джанкої. Це місто вважається воротами Криму. Ознайомившись із ним, ми вирушили в Сімферополь. По дорозі побачили багато пам`ятників загиблим у Великій Вітчизняній війні воїнам. У Сімферополі потрапили на весняний ярмарок.

Було на що подивитися в Бахчисараї, Севастополі (місто саме готувалося до святкування Дні Перемоги). Ми побували в його музеях, походили вулицями і проспектами, відвідали також Алупку, Місхор, Кореїз, Гурзуф. Зняли кінофільм, слайдофільм, а також багато фотографували, щоб було що показати друзям, товаришам, чим звітувати перед іншими членами секції.

Тих, кого зацікавив наш матеріал і хто у подальшому хотів би взяти участь у велоподорожах по рідній країні, запрошуємо в міську секцію велотуризму (вул. Шепетова, 4). Збираємося ми щочетверга о 19 годині.

Ю.Кролюс, учасник подорожі.
"Дзержинець" 1 червня 1096 року.

 

"Запрошує "Русалка"

Тим, хто цінує комфорт, радимо завітати до водно-оздоровчого комплексу "Русалка", що відкрився на лівобережжі. Тут є сауни з сухою і вологою парою, душові павільйони, купально-плавальний басейн. До послуг відвідувачів контрастні ванни, перший у місті масажний кабінет. Відкрито й перукарню.
Крім того, тут можна здати в термінове прання білизну, замовити дрібний ремонт одягу, цілий ряд інших додаткових послуг.

А господаркам стане у пригоді пральня самообслуговування. До речі, працює вона без перерви до пізнього вечора.

Незабаром на вулиці Широкій відкриється й "Нептун" - другий водно-оздоровчий комплекс.

В.Верещак, старший технолог комбінату побутового обслуговування
"Дзержинець" 1 червня 1986  року.