Ця подія сталася після того, як Володимир Канцибер очолив підрозділ вогнеборців сьомої пожежної частини. Загорівся один з будинків по вулиці Перекопській, і вогонь з швидкістю вітру охопив приміщення , перекинувся на дах. Обстановка ставала все загрозливішою, але чітко організована робота пожежників, їх висока майстерність і рішучість допомогли ліквідувати пожежу з мінімальними втратами. За вмілі і рішучі дії особовий склад підрозділу на чолі з В.П.Канцибером був відзначений наказом начальника управління пожежної охорони УВС, а фотографія командира занесена на обласну Дошку пошани.

Всього десять років працює в пожежній охороні В.П.Канцибер. Але до них з повним правом може додати і роки служби в Радянській Армії, бо саме там пізнав Володимир силу військової дружби, навчився відгукуватися на перший поклик, опанував кілька професій, що стали потім у великій пригоді.

За порівняно короткий строк Володимир Канцибер виріс від рядового пожежника до командира підрозділу, яке носить звання відмінного.

На знімку (зліва направо) старші пожежники В.В.Пиріг, В.Є.Шумський, командир підрозділу В.П.Канцибер.
Фото О.Абрамова.
"Дзержинець" 16 квітня 1986 рік.