23 червня комсомольці будівельної дільниці - слухачі гуртків і політшкіл звітували про набуті за рік знання. Цьому дню передувала велика підготовча робота.

В одній із кімнат зібралися комсомольці, які вивчали біографію Й.В.Сталіна. Пропагандист - секретар партійної організації тов. Міхелєв доклав багато зусиль, щоб дати слухачам глибокі знання. І це дало свої наслідки. Тт. Пересада, Якуб, Філіпєв та інші захоплююче розповідали про славне життя і революційну діяльність великого вождя радянського народу і всього прогресивного людства Й.В.Сталіна, розповідали про своє палке бажання вірно і чесно служити народу, як учить великий Сталін.
З великим інтересом вивчали молоді будівельники Короткий курс історії ВКП(б) в гуртку, яким керував комуніст тов. Чуприна. Комсомольці тт. Олійник, Шаповал, Савіна добре засвоїли матеріал, показали вміння пов'язувати теоретичні положення з практикою.
Підсумки навчального року показали значний ідейний зріст слухачів. Молоді бригади - слухачі гуртків тт. Пересада і Шаповал часто проводять бесіди з молоддю, мобілізують її на успішне виконання виробничих завдань. Очолювані ними молодіжні бригади виконують по дві і більше норм за зміну.

С.Чаша, секретар комсомольської організації будівельної дільниці.
"Дзержинець" 30.06.1951.