Олександр Захарченко, який народився і довгий час мешкав в Кам`янському, став переможцем Міжнародного ретро фестивалю "Old Carland-2021".

"Батьківський "Москвич 407", випуску липня 1958 року, зайняв перше місце в категорії "Найкраща реставрацiя радянського авто" на Міжнародному ретро фестивалі "Old Car land-2021", що пройшов в Києві. Ця подія гідно вінчає багаторічну працю в пам'ять про моїх дорогих батьків: тата - Віталія Івановича і маму - Зінаїду Кузьмівну", - говорить Заслужений тренер України з карате-до Олександр Віталійович Захарченко.

Уміння працювати своїми руками і головою прищеплювалася Олександру з дитинства. Тому нічого дивного немає в тому, що він з легкістю кладе стіни і володіє зварюванням Кемпі, фугує дошки, збирає і ремонтує складні вузли і механізми. З 2013 року Олександр Захарченко почав займатися реставрацією старих автомобілів. Зараз у нього є невелика колекція раритетних машин, які удостоїлися почесних третіх місць на Міжнародних фестивалях Old Carland в 2018 і 2019 роках і відзначені призами "За кращу реставрацію вітчизняних автомобілів". І ось головна перемога - перше місце.

Цей проект для Олександра Віталійовича почався в листопаді 2013 року. "Я тоді написав у своєму бортжурналі на спеціалізованому сайті - ... Машина - мого батька. Йому в березні 2014 виповнюється 90 (!) років. Він - інвалід Великої Вітчизняної війни, пройшов шлях від кулеметника партизанського загону в Білорусії в 1943 році - до Перемоги в 1945-му. З 1982 року "Москвич" лежав розібраним, на правому боці в його гаражі (він намагався його відремонтувати і підварити, але не дозволило здоров'я). Зараз батько - втрачає сили і інтерес до життя, тому цей проект - шанс повернути йому залученість в процес, шанс переконати його в крайню важливість його думки і знань, шанс утримати його з нами якомога довше!
І це - ПРАЦЮЄ! Він - ОЖИВ!
Я - далеко не реставратор, багато чого не знаю і не вмію, немає багатьох запасних частин. Але! Я не буду зупинятися, я буду його робити!
Буду вдячний всім і кожному - за поради та підказки, за будь-яку допомогу від тих, хто вже пройшов цей шлях. Всім удачі і віри в себе!"

Час - невблаганний, і батько пішов з життя ...

"Але, сам проект - живий, триває і буде успішно завершений в пам'ять про нього!
Що ж, я - ДОТРИМАВ ОБІЦЯНКУ відновити машину нашої родини", - говорить О.В.Захарченко.

ФОТОАЛЬБОМ https://www.facebook.com/photo?fbid=1059917554835096&set=pcb.1059928768167308