patrioticheskiy tramvay 1

7 листопада на території Кам'янського депо КП "Трамвай" відбулася презентація трамвая, який пройшов капітальний ремонт.

У заході взяли участь міський голова Андрій Бєлоусов, директор КП "Трамвай", начальник Штабу національної захисту Кам'янського Віталій Чернявський, депутат міської ради Сергій Миршавка, представники духовенства, а також почесні гості - командири добровольчих батальйонів Дніпропетровської області.

Індивідуальність і особливість цього трамвая в тому, що на ньому зображені шеврони добровольчих батальйонів України й інша характерна символіка.

patrioticheskiy tramvay 4

За словами Віталія Чернявського, ідея таким чином увічнити пам'ять хлопців, які першими стали на захист своєї Батьківщини, виникла після виходу книги про подвиги українських добровольців "Добробати".

 

patrioticheskiy tramvay 3

В ході презентації гості зробили невелику екскурсію на відремонтованому трамваї. Також відбувся молебень та освячення транспорту перед виходом на лінію. Трамвай пройшов технічні випробування, і тепер курсуватиме по 2-му маршруту. Всього на лінії сьогодні виходить 23 трамвая, ще 2 знаходиться в резерві.

"Добровільні батальйони сформовані зі справжніх патріотів, тих хлопців, які без найменших вагань в числі перших вийшли на захист України. Дизайном трамвая в такому патріотичному стилі ми хотіли увічнити їх пам'ять. І у жителів міста буде можливість більше дізнатися про добровольчих батальйонах і пам'ятати подвиг, який здійснили ці хлопці", - зазначив мер Андрій Бєлоусов.

Джерело http://sobitie.com.ua