419131354 091453 n

 

Весняне потепління викликало сплеск гостро-респіраторних захворювань (ГРЗ). Це не є чимось незвичайним, такі "вірусно-інфекційні хвилі" завжди мають місце навесні та восени. Під час сильних морозів ризики захворювання на ГРЗ значно знижуються, проте через теплі зими, пов'язані зі зміною клімату, період активності вірусних інфекцій став значно більшим.

Усі, хто працює у сфері послуг та контактує з людьми (торгівля, викладання, спортивна діяльність, медицина тощо), належать до групи високого ризику захворювання на вірусні інфекції. Для цієї категорії працівників важливо регулярно виконувати профілактичні заходи. Ділюсь власним досвідом, як уникнути захворювання на ГРЗ у період сплесків інфекційних захворювань.

Увечері, коли я повертаюся після роботи з дітьми, я обов'язково промиваю носоглотку та чищу зуби розчином харчової солі та хлорофіліпту. На склянку води я кладу ¼ чайної ложки солі та 3-4 краплі хлорофіліпту. Крім цього, я завжди (ввечері та вранці) чищу свій язик спеціальною ложечкою. Цю щоденну процедуру мені порадили робити знайомі стоматологи. Метод простий та бюджетний, доступний для людей з різним соціальним статусом. Звичайно, це не єдині заходи профілактики, які я роблю щодня (контрастний душ) або щотижня (ароматерапія, сауна). Чим більше профілактичних заходів, які ви робите регулярно, тим менше ризиків захворіти на ГРЗ. У спорті дуже важливо не випадати з тренувального процесу, особливо під час підготовки до змагань.

Не дозволяйте собі хворіти! Займайтеся спортом! Всім добрих тренувань!

Автор: Євген Колішевський.