2716629 1865

 

Про те, що одна мила і ласкава кицька може легко позбавити ваш дім від цілої зграї мишей, навіть згадувати не варто – це те, чим коти славні на весь світ. А от їхня користь для здоров’я, про яку так добре знають котолюби, здається не такою очевидною. Однак дослідження показало – коли ви проводите час із котом, ваше серцебиття сповільнюється, а кров’яний тиск знижується. Нам подобається і навіть лестить, що така незалежна тварина воліє проводити з нами час і навіть виявляє свою прихильність – мурчить та лащиться. Це поліпшує нам настрій і знімає стрес. Коти стають соціальною опорою людини у важкі для неї часи. Вони чудові "співрозмовники" та "психотерапевти". Отже сьогодні, у всесвітній День котів ви дізнаєтесь про таке:

Відео https://www.youtube.com/watch?v=zz-oXJCX1Zk

* Фелісетт був першим і єдиним котом, який побував у космосі. Сталося це 18 жовтня 1963 року.

* Незабаром після відкриття Діснейленду в 1955 році Уолт Дісней виявив, що група диких котів почала жити в замку Сплячої красуні. Сьогодні в Діснейленді живе близько 200 котів, а навколо парку є місця, де вони можуть швидко перекусити.

* Дослідження 2005 року підтвердило, що коти взагалі не відчувають солодкого.

* Найбагатший кіт у світі за версією Книги рекордів Гіннеса – це Блекі. Коли його власник-мільйонер помер, він відмовився визнати свою сім’ю у своєму заповіті й натомість віддав свій статок у 7 мільйонів фунтів стерлінгів Блекі.

* Коти, верблюди та жирафи — єдині тварини, які ходять ось так: спочатку обидві праві ноги, а потім обидві ліві ноги, тому вони рухаються вперед половиною тіла одночасно.