22рибалка

 

Риболовля – цікаве захоплення багатьох людей. Для багатьох це не тільки спортивне захоплення, але і спосіб релаксування та відпочинку від повсякденних справ. Для когось рибалка – професія, а для когось – стан душі.

В Африці існує оригінальний спосіб рибальства – за допомогою лопати і кирки. У деяких регіонах живе риба протоптер, яка здатна виживати на суші. Вона закопується глибоко під шар бруду, для того, щоб пережитий посушливі часи. Озброївшись лопатами місцеві жителі їх викопують і переносять додому.

* Найменша риба в світі – це Paedocypris progenetica, яка була виявлена в лісових болотах на індонезійському острові Суматра. Зрілі самки цього виду мають розміри всього 7,9 міліметра. Водночас найменша риба, яка мешкає у водоймах України – кніповичія кавказька.

* У сома більше 27 000 смакових рецепторів, тоді як у людини – не більше 7000.

* Єдині риби у яких є повіки, це акули. Ними вони закривають очі, щоб захистити їх під час нападу на здобич.

* Морські коники – єдиний вид риб, який може плавати в вертикальному положенні. Через це, вони ж і є найбільш повільними з усіх. Зате морський коник може рухати кожним зі своїх очей окремо. Наприклад, одне може дивитися вперед, а інше назад.