s l1600

 

Світ сучасних птахів дивує безліччю фарб і різноманітних сюрпризів. Ось лише кілька представників рідкісних птахів, які можуть похвалитися незвичайними здібностями або забарвленням.


* Вінценосний мухоїд. Існують 4 види вінценосних мухоїдів. На перший погляд це звичайний птах, але якщо його подражнити, то ви помітите, як в нього розпускається шикарний чубчик. У самців пір’я чубчика вогненно-руде з синіми кінчиками, а самки – помаранчеві або жовті.


* Квезаль. Багато хто вважає цю птицю найкрасивішою в світі. Це національний птах Гватемали, її ім’ям названа валюта цієї країни, а зображення цього птаха можна є на гербі Гватемали. Квезаль не здатний жити в неволі – вважають, що птах може померти від розриву серця. Можливо тому цього волелюбного птаха обрали символом боротьби за незалежність.


* Кучерявий арасарі. Свою назву цей вид птахів отримав через незвичайну форму пір’я голови, яке нагадує закручені стрічки на подарунковій упаковці. Назва «арасарі» перекладається з латинської, як «пір’я – язик», що вказує на відмінні риси будови язика саме цих туканів. Кучерявий арасарі мешкає в Бразилії, Гвіані, Болівії, Перу і Еквадорі.


* Турако лівінгстона. Цю птицю можна знайти в тропічній Африці. Вона живе в дощових, гірських, а також світлих лісах. Турак рідко спускається на землю, і тільки для того, щоб попити води і прийняти пилову ванну. Варто відзначити, що раніше цих птахів називали бананоїдами, що досить дивно, тому що бананів вони не їдять.


* Гологорлий дзвонар. Варто відзначити, що металево дзвінкий голос цього птаха можна порівняти з дзвіночком, і цей звук найгучніший в світі птахів. Птицю можна зустріти в гірських тропічних лісах Бразилії, а також в Парагваї і на півночі Аргентини.