2222222222222

 

Ви дізнаєтеся, які самі рідкісні тварини світу живуть на нашій планеті.

* Долгопят. Звірятко відноситься до загону приматів. Довгопяти існували на планеті ще 55 мільйонів років тому. Вони мають досить цікаву зовнішність, великі милі очі, а також мімічні зморшки, які дозволяють міняти вираз обличчя залежно від ситуації. При цьому вони дуже маленькі і поміщаються у долоньці. Живуть довгопяти в лісах Філіппінських островів. Більшу частину життя вони проводять на деревах. У нічний час доби виходять полювати в пошуку здобичі.

* Лесула. Місцеві мешканці Демократичної Республіки Конго називають цього примату лесула, а наукова назва цього виду — Cercopithecus lomamiensis. Цей вид приматів сімейства мартишкових був виявлений і вперше описаний вченими в 2012 році і відразу потрапив у список рідкісних видів, яким загрожує зникнення.

* Білий лев. Вид відкритий порівняно недавно - в 1975 році. Він налічує близько трьох сотень особин, які нині мешкають не в дикій природі Африки, а в необхідних для збереження виду умовах, які є в спеціальних заповідниках ПАР. Довжина білого лева складає більше трьох метрів, а вага може досягати 310 кілограмів.

* Жираф Ротшильда. Немає в світі ані одного ссавця, який був би вищим, ніж жираф Ротшильда. Ріст самця складає більше п'яти з половиною метрів, самка нижче на метр. Вага самця практично дві тонни, самка важить трохи більше тонни. Звертає на себе увагу красиве забарвлення тварин, а також нестандартне для жирафів число рожек: не традиційних два, а п'ять. Мешкають ці жирафи тільки в Кенії та Уганді. За словами екологів, у природі залишилося не більше семи сотень жирафів Ротшильда.

* Хоботкова собачка Петерса. Важко сказати, чому цей звір називається собачкою. Все, що поєднує її зі звичною всім собакою, це чудовий нюх, який допомагає невеликому чорно-помаранчевому звірку шукати супротивників на своїй землі, а також визначати, де знаходиться самка. Живе собачка Петерса в Кенії, Танзанії і на близьких до Танзанії островах. У денний час доби собачка шукає комах, якими харчується, а вночі відпочиває в маленьких ямках, в яких вона самостійно робить гніздо з гілок і трави.