11Яшин1

 

Лева Яшина прозвали "Чорним павуком" бразильські вболівальники за його феноменальні воротарські якості і колір форми. Коли він при зрості 189 сантиметрів, одягнений у чорний светр і трико, розводив в сторони довгі руки, то, здавалося, закривав собою ворота. Верхній малюнок з обкладинки журнала.

22Лобановський

 

Серед хобі Валерія Васильовича Лобановського – музика та шахи. Шахова комбінаторика згодом не раз ставатиме у пригоді Лобановському-тренеру.

 

АНЕКДОТ

Напевне, важко бути гарним тренером без чудового почуття гумору, от і Лобановський його мав, це ні для кого не секрет. Згадаємо улюблений анекдот великого наставника.

Приходить хлопець до лікаря і скаржиться:
— Доктор, допоможіть, заради Бога! Мені щоночі сняться щури, що грають у футбол.
— Немає проблем, візьміть, ось, ліки і прямо сьогодні починайте їх приймати.
— Доктор, а можна із завтрашнього дня? У них сьогодні фінал.

 

333Мачаїдзе

 

Після завершення кар'єри футболіста, півзахисник тбіліського "Динамо" Манучар Мачаїдзе працював у різних будівельних організаціях, обіймав посади начальника будівельного управління, заступника директора будівельного тресту Закавказької залізниці та директора Тбіліського заводу залізобетонних виробів. Був депутатом парламенту Грузії другого скликання. Дружній шарж Гігла Пірцхалава. 1976.

 

44Мессі

 

Ліонель Мессі народився 24 червня 1987 року в аргентинському місті Росаріо. Батько - Хорхе Орасіо Мессі, фабричний робітник на сталеливарному комбінаті, мати - Селія Марія Мессі (дівоче прізвище Куччиттіні), частково зайнята прибиральниця. Сім'я його батька походить з італійського міста Анкони, звідки його предок, Анджело Мессі, емігрував до Аргентини у 1883 році. Автор дружнього шаржу Ігор Соколов.

З колекції Віктора КУЛЕНКА.