23 грудня, в тенісному залі Кам'янського відбулося урочисте вручення пам'ятного знака про введення Михайла Аношкіна в Зал тенісної слави України. Пам'ятний знак вручив директор Федерації тенісу міста Дніпро Олег Корнієнко внучці покійного Михайла Аношкіна Світлані Колісниченко,

Керуюча справами виконавчого комітету, до недавнього часу глава адміністрації Південного району, Світлана Колісниченко отримала нагороду у вигляді пам'ятного знака в введенні імені її дідуся в Зал тенісної слави України.

Світлана Колісниченко з теплотою розповіла про свої спогади про дідуся. "Його було дуже багато в моєму дитинстві, він завжди приділяв мені увагу - зустрічав зі школи, займався зі мною уроками і залучав до спорту", - зазначила Світлана Колісниченко. "Мені дуже приємно отримати таку високу нагороду, - заявила Світлана Колісниченко. - Історія з новими подіями йде вперед, і я рада, що труди мого дідуся не були забуті, і зараз відзначені настільки високим статусом".

Олег Корнієнко, директор Федерація тенісу р Дніпро розповів, що на прохання всеукраїнської федерації тенісу сьогодні було вручено пам'ятний знак про введення Михайла Прокоповича Аношкіна в Зал тенісної слави України.

"У 1971 році був побудований цей тенісний комплекс, вихідці цього спортивного закладу працюють у багатьох містах України. Сьогодні величезна кількість дітей займаються в цьому залі завдяки праці Михайла Аношкіна. Зараз зал реставровано, закінчуються роботи на третьому корті в центральному залі. Праці Михайла Аношкіна гідні поваги і пошани", - зазначив Олег Корнієнко.

На тенісних кортах продовжує династію правнук Михайла Аношкіна, Максим. "Прадідуся в нашій родині згадуємо часто з теплотою і посмішкою, як велику людину, який зробив величезний внесок у розвиток нашого міста, - розповів Максим. - У нашій родині тенісом займалася моя мама і моя старша сестра. Зараз займаюся я після недовгої вимушеної перерви, хочу опанувати цією майстерністю на професійному рівні".

 

 

P.S. До речі, в Київському видавництві "Саміт-Книга" днями вийшла перша частина "Історії українського тенісу", де кілька сторінок присвячені появі в середині 50-х років тенісу в Дніпродзержинську і його подальшому розвитку в місті. "Спортивна людина, Михайло Прокопович зненацька для себе "захворів" тенісом. Відпочивав в Криму. У санаторії були корти, ось і вирішив спробувати, що це за штука - теніс. Спробував і - на все життя. І коли проектувалося будівництво стадіону "Перемога", призначеного, передовсім, для футболу, на настійну вимогу директора у генплан додали три корти", - пишеться у книзі.