marchenk 3 1024x578
 
 
У столиці Казахстану місті Нур-Султан (колишня Астана) в десятий раз проводиться тенісний челленджер President's Cup з призовим фондом 134 500 $+.
 
У чоловічому одиночному турнірі на хардових кортах борються 49 майстрів ракетки. Вихованець СК "Прометей" Ілля Марченко, вигравши в першому колі у представника Туреччини Марселя Ільхана 2:0, був зупинений в 1/16 фіналу. Подальше просування нашого земляка припинив переможець торішнього турніру в Астані австрієць Себастіан Офнер (3:6, 6:3, 3:6). Зустріч тривала майже дві години (1: 48.00). Ілля Марченко зміг перемогти лише у другому сеті, коли він успішно скористався програною суперником подачею при рахунку 4:3. Але далі українському теннісіту не вистачило стабільності і він поступився суперникові. Треба відзначити, що І.Марченка зараз займає 364 сходинку в світовому тенісному рейтингу АТР.
 
Екс-прометеєвець ще зіграє в парному турнірі. Разом з Гонсалу Олівейрою з Португалії вони будуть зустрічатися з турецько-російським дуетом Марсель Ільхан/Булат Галієв.