Дуже вдало стартував Ілля Марченко на турнірі Puerto Magico Open Puerto Vallarta - ATP Challenger Tour 100 з призовим фондом $130,000, що проводиться з 6 по 12 березня у Пуерто-Вальярта (Мексика).

Вихованець тренерки Анни Шипунової із Кам`янського СК "Прометей", в першому колі кваліфікації переграв колумбійця Ніколаса Баррієнтоса. На наступному етапі він переміг Алекса Рибакова (США, 6) 7:6(0), 7:6(1). У першому сеті Марченко зробив брейк у одинадцятому геймі, але не зумів подати на сет. На тай-брейку наш земляк виграв сім розіграшів поспіль. У другій партії тенісисти не віддали жодної подачі, але на тай-брейку Марченко знову домінував, програвши лише один м'яч.

Марченко менш як за 1,5 години виграв і стартовий матч в основній сітці у аргентинця Гвідо Андреоцці, який також потрапив до основної сітки через кваліфікацію. Поєдинок з 311-ю ракеткою світу тривав трохи менше 1,5 години. Ілля чотири рази подав навиліт, припустився однієї подвійної помилки, програв два гейми на своїй подачі і зробив чотири брейки. Остаточний результат зустрічі 6:3, 6:4.

За вихід до чвертьфіналу Ілля Марченко зіграє проти ще одного "кваліфайєра" 26-річного американця Крістіана Лангмо (№462 АТР). Востаннє у чвертьфіналі "челенджера" Ілля Марченко проходив у травні минулого року (Шимкент/грунт).

Джерело https://btu.org.ua