Майже кожної години на Дніпропетровщині, зранку 10 квітня, лунала повітряна тривога. Чи буде можливість повноцінно провести анонсований матч між ветеранами футболу Лівобережжя і Правобережжя Кам`янського, кошти якого підуть на допомогу збройним силам України, про це гадали всі, хто прямував на стадіон спортивного комплексу ДЮСШ № 2. І Всевишній зробив все, щоб глядачі отримали задоволення. Футбольна зустріч (два тайма по 30 хвилин) акурат, хвилина в хвилину, пройшла між відбоєм чергової повітряної тривоги та початком наступної сирени. Так що футбольного репортажу з бомбосховища не відбулося. І це добре.

 

Не затягуючи церемонію відкриття, голова Кам`янської федерації футболу Едуард Коряк привітав присутніх з початком гри. "Восени минулого року ми з міським головою відкривали цей спортивний комплекс, куди входять футбольне поле, майданчики для ігор в міні-футбол, волейбол, баскетбол, дитяче ігрове містечко. Так, як цей комплекс належить ДЮСШ № 2, а в ній культивується чимало видів спорту, тут завжди було гамірно, чулися дитячі голоси. Але війна перекреслила всі мирні плани. Та незважаючи на це, наші ветерани футболу підтримали ініціативу Федерації футболу міста провести матч, кошти від якого підуть на потреби ЗСУ. Тим паче, що футбол - командна гра, яка завжди єднала всіх", - відкриваючи матч сказав Е.Коряк.

 

В числі вболівальників можна було побачити відомого легкоатлета, призера чемпіонатів світу і Європи марафонця Василя Карповича, суддю міжнародної категорії з шашок Віталія Попругу, тренера з тхеквондо Владлена Лобанова, тренера з кіокушинкан карате Олександра Наконечного з донькою, бронзову призерку чемпіонату України зі спортивно-бальних танців Марію Коряк, 83-річного майстра спорту СРСР з боксу Анатолія Олександровича Якименка та представників багатьох інших видів спорту. Прийшли підтримати футболістів і члени молодіжної ради Кам`янського. "Молодь завжди була в авангарді спорту. Ми не могли пропустити акцію підтримки наших збройних сил, які боронять країну від рашистів", - пояснив голова міської молодіжної ради Олександр Нікологорський.

 

Аксакал волейболу міста Петро Васильович Гричук не тільки вболівав за красивий футбол, а й висловив згоду провести аналогічну зустріч між командами ветеранів волейболу Лівобережжя і Правобережжя. "Мої хлопці (команди Придніпровського державного металургійного коледжу) кожного дня тренуються на майданчиках зони відпочинку дренажного каналу на першому мікрорайоні. Ми можемо на майданчику ДЮСШ № 2 провести турнір за участю ветеранських команд. Так що незабаром в бій вступлять і волейболісти міста", - сказав П.Гричук.

 

Потрібно згадати, що на матчі були присутні спортсмени з Луганської області, які тимчасово вимушені були покинути свої рідні міста. Деякі з них вже налагоджують зв`язки з управлінням молоді спорту Кам`янського.

 

Сама ж зустріч завершилася з рахунком 5:1 на користь футболістів-ветеранів правобережної частини міста. Вони ж і відкрили рахунок. Зробив це Ігор Зеленський (на фото: верхній ряд другий ліворуч) на самому початку матчу. Весь час атакувала команда правого берега. Але один м`яч після удару Віталія Ваврищука все-таки побував в сітці їхніх ворот. 1:1 - так завершилась перша половина зустрічі. Другий тайм був щедрим на голи. Ще двічі відзначився Ігор Зеленський, зробивши в цьому матчі хет-трик. Вийшовши на заміну, гол на свій рахунок записав Володимир Дерун. А крапку в матчі поставив Сергій Костевич.

P.S. На благодійному матчі в підтримку ЗСУ зібрали дві тисячі дев’ятсот гривень.

 

Фотоальбом https://www.facebook.com/photo/?fbid=2205667579592173&set=a.2205673726258225