9 лютого померла основоположниця художньої гімнастики в Кам`янському, Заслужений тренер України Аліна Іванівна Сокирко (15.05.1936-09.02.2021).

Аліна Вовк закінчила десять класів в школі № 1. Саме в школі вона і стала займатися художньою гімнастикою, яка тільки з`явилася в нашому місті. Досить гнучка і граціозна дівчина стала ведучою "художницею" в команді "Металург". В десятому класі спортсменка вже мала перший дорослий розряд. Після школи Аліна Вовк поступала до Дніпропетровського гірничого інституту на відділення геофізики. І їй не вистачило одного бала. У деканаті Аліні запропонували вчитися на маркшейдера, де вона провчилася цілий семестр. Потім захворіла на ангіну і не потрапила на здачу іспитів. Проте А.Вовк все-таки залишилася в гірничому інституті, тренуючись в секції художньої гімнастики і виступаючи в команді на вузівських змаганнях. Там її побачила тренер університету з кафедри фізкультури Ася Наумівна Самгін, яка запропонувала вчитися в фізкультурному технікумі. Через два роки А.Вовк закінчила ДТФК, і з 1 вересня 1956 року почала працювати тренером-викладачем з художньої гімнастики ДЮСШ "Авангард" заводу ім. Дзержинського.

У лютому 1957 року Аліна вийшла заміж за Володимира Сокирко. Потім у них народилася єдина донька Оленка.

Катерина Веленгура, вихованка А.І.Сокирко, стала в 1964 році першим в нашому місті майстром спорту СРСР з художньої гімнастики . Через рік посвідчення майстра спорту отримала Людмила Лужкова, неодноразова чемпіонка і призер ЦС "Авангард", ВЦРПС. Дуже сильними гімнастками були також Наталія Вербицька, Марина Кучальська, Поліна Степанченко, Лариса Гусь, Неоніла Юдіна, Карина Коновалова, Альбіна Лукасевич, сестри Войтович - Світлана, Лариса, Олена. Всього з 1964 по 2009 рік А.І.Сокирко виховала 39 майстрів спорту. Її заслуги було відзначено присвоєнням 11 липня 2001 року звання Заслуженого тренера України з художньої гімнастики.

Аліна Іванівна Сокирко з 1975 по 1985 рік працювала директором ДЮСШ "Дзержинка", і тоді її школа художньої гімнастики вважалася найкращою в Україні. На заслужений відпочинок пішла в 2014 році.

Прощання з Аліною Іванівною Сокирко відбудеться 11 лютого в 11:00 за адресою пр.Аношкіна, 67 (морг МСЧ № 61).