В честь 30-річчя заснування Кам`янської Федерації тхеквондо, 26 вересня в ДЮСШ № 4 пройшов відкритий чемпіонат міста з цього виду східних єдиноборств.

За шикарні медалі, кубки і грамоти на даянгах змагалися близко півтори сотні бійців всіх вікових категорій. До нас приїхали позмагатися спортсмени із Дніпра, Запоріжжя, Першотравенська.

Привітати з круглою датою спортсменів і тренерів завітали начальник управління молоді і спорту Кам`янської міської ради Едуард Коряк, генеральний директор Кам`янської лікарні № 9 Арнодік Каграманян, директор Фонду розвитку Кам`янського Максим Чехута.

Красивим дошками подяки за співпрацю та вклад в розиток тхеквондо в нашому місті були нагороджені Е.Коряк, М.Чехута, А.Каграманян і спортивний журналіст В.Куленко. "Мені дуже приємно отримати нагороду в стінах спортивної школи, в якій я колись навчався. Тут мене виховали не тільки фізично, а й дали морально-вольову закалку. Юним спортсменам бажаю завжди ставити перед собою високі цілі і йти до них незважаючи ні на які перепони", - сказав А.Каграманян. Слова вдячності висловив і Максим Чехута, який також навчався на відділенні тхекводо в цій же споршколі. Під бурхливі аплодисменти учасників турніру, від управління молоді і спорту Едуард Коряк нагородив пам`ятним знаком Олександра Кірпу.

"Чемпіонат ми присвятили 30-річчю з дня заснування Кам`янської Федерації тхеквондо, - говорить її президент, директор ДЮСШ № 4 Олександр Кірпа. - Одним із засновників Федерації Юрій Пальок, очолював її з 1993 по 2003 рік. Зараз Юрій Юрійович продовжує тренувати молодих спортсменів. В місті працють відділеня тхеквондо в ДЮСШ № 1, 3 і 4, в яких тренуються близко однієї тисячі бійців. Всі тренери мають вищу освіту та являються володарями чорних поясів. Тхеквондо входить в число найбільш масовіших видів спорту в Кам`янському. За 30 років 35 спортсменів отримали звання майстрів спорту України. В цьому році вихованці ДЮСШ № 4 і № 3 на чемпіонаті Європи серед кадетів і молоді завоювали дві медалі: "срібло" - Михайло Капуста і "бронзу" - Владислав Дзоз. На міжнародному рейтинговому турнірі у Варшаві Михайло Капуста виборов медаль найвищого гатунку. А вчора з Харківського всеукраїнського турніру повернулися шестеро бійців, і п`ятеро з них з нагородами. Переможцем турніру став, знову ж таки Михайло Капуста. Срібні медалі привезли Кирило Ковдря і Дмитро Молчанов, а бронзові Архип Шульженко і Назар Брильов. До кінця року наші тхеквондисти будуть змагатися в декількох всеукраїнських і міжнародних турнірах. А в цому залі вже незабаром відбудеться чемпіонат Дніпропетровської області".

Головні суддя і секретар змагань Аліна Крістєва і Владлен Лобанов майже весь світовий день провели в напруженій роботі. За підсумками відкритого чемпіонату Кам`янського перше місце здобули бійці ДЮСШ № 4 на рахунку яких 26 перших, 31 друге і 23 третіх місць. Команда ДЮСШ № 3 на другій сходинці - 10+14+5. Третіми були тхеквондисти ДЮСШ № 1 (8+6+5).

Фотоальбом  https://www.facebook.com/media/set/?vanity=100004468564444&set=a.2053649771460622