ВЕСНАMG 8488

Сьогодні читальна зала центральної бібліотеки міста перетворилася на портал у подорож Францією, а бібліографічний відділ – у бібліографство, де, за перехрестям здійснення мрій і бажань можна було знайти різноманітну літературу про дивовижну країну. В якій творили найвидатніші художники, найвідоміші поети, уславлені кутюр’є та парфумери, чиї твори вишукано розташувалися на бібліотечному просторі.

Знайти на сторінках книжок та журналів картину відомого імпресіоніста, або статтю про відомий у всьому світі фестиваль було завданням мандруючих віртуально "у французькому боці, іншою планетою" учнів колегіуму № 16, які взяли участь у цікавому квесті, запропонованому бібліотекарем Аллою Леонідівною Гузовською, та здобули унікальні призи. Також, вони блискуче відповіли на питання вікторини "Символи Франції", насолодилися співом "Марсельєзи" у ретро-записі з симфонічним оркестром та солісткою – Мірей Матьє, надзвичайним виступом з українського співочого шоу, де діти винятково майстерно виконали пісню "Sous le ciel de Paris".

Про сам Париж та інші, незмінно цікаві для туристів місця Франції розповіли ведучі заходу: Катерина Борисівна Молчанова та Марія Леонідівна Мазніченко. Вони висловили надію, що після цього заходу його відвідувачам неодмінно стане наснаги та знань здійснити мандрівку реальною Францією і залишатись прихильниками її мелодійної мови та багатої культури надовго разом з бібліотекою.

Під час лекторію "Всесвітня художня культура" бібліотекар абонементу Алла Біленко розповіла студентам медичного училища про французьку літературу, живопис, музику, архітектуру.

Тетяна Дороніна, заступник директора по рекламі і маркетингу Кам'янської ЦБС.