"ЗОЛОТИЙ ВІК ГАВРИСІВ"

 

До підїзду Баглі`йського районного ЗАГСуповільно під`їжджає машина, на якій золотим сяйвом виблискують цифри "50". З автомобіля виходить немолодий чоловік, і, шанобливо підтримуючи під руку свою супутницю, крокує разом з нею до залу урочистих обрядів. Мелодійні звуки бандур, могутній голос хору сплітаються у величальну пісню на честь ювілярів.

- Півстоліття тривожного, але прекрасного життя проминуло, мов мить, - звернулася до "золотої пари" завідуюча Баглійським ЗАГСом К.Д.Якименко. - Була юність і весна, росяні ранки і тривожні ночі, зустрічі і розлучення. Була війна. Але через усі життєві знегоди, через довгі неспокійні роки ви прийшли у сьогодняшній день з красивими почуттями. Сердечно вдячні вам за це.

Настала хвилююча мить: як і 50 років тому, Євгенія Прокопівна і Петро Олексійович Гавриси обмінюються золотими обручками, їх тепло вітають діти, онуки, правнуки, друзі і знайомі.

Данину щирої поваги і вдячності ми віддаємо людям, які півстоліття вірно зберігали чисті і добрі почуття. Тож побажаємо ювілярам і надалі щастя, здоров`я і всього найкращого.

А.Ковальчук, член районної обрядової комісії.

На знімку: "золоте" подружжя Євгені Прокопівна і Петро Олексійович Гавриси обмінюються обручками.
Фото Л.Кучмія.

"Дзержинець" 14 серпня 1983 року.

 

"ШАХОВІ КОРОЛІ"

 

 

Шаховий павільйон міського парку культури і відпочинку став місцем проведення відкритої першості міської ради "Авангард" Всесоюзного добровільного спортивного товариства "Труд" з шахів серед чоловіків. Численні любителі цього виду спорту і відвідувачі парку були свідками захоплюючих баталій на чорно-білих полях. Турнір зібрав досить сильний склад, серед тринадцяти його учасників семеро мали високе шахове звання - кандидат в майстри спорту СРСР. Турнір, безперечно, удався.

Досить впевненно пройшов турнірну дистанцію представник виробничого об`єднання "Азот" кандидат в майстри спорту М.Молдаванський. Лідируючи зі старту, він і фінішував першим з хорошим результатом - 9,5 очок із 12 можливих. Новий чемпіон міської ради - не новачок у шахах, але це його досягнення - найвищий успіх на міських змаганнях. М.Молдаванський виграв декілька цікавих партій. Та не завжди вдається йому позиційна боротьба і захист, у нього ще є резерви для вдосконалення гри.

Друге й третє місця в турнірі поділили чемпіон міста, кандидат у майстри С.Титов (металургійний завод ім.Дзержинського) та досвідченний кандидат у майстри М.Грицан (вагонобудівний завод), які поступилися переможцю всього на пів-очка.

М.Молдаванський нагороджений кубком, а призери змагань - дипломами. Відзначені дипломами такоє найстарший і наймолодший учасники. Дирекція парку створила всі умови для плідної шахової творчості. Чітко працювала суддівська колегія, особливо добре попрацював головний секретар змагань Володимир Митрофанович Алексєєнко.

В.Карпанов, житель вул. Димитрова.

"Дзержинець" 7 серпня 1983 року.

 

"НЕ ТІЛЬКИ КУЗНЯ КАДРІВ"

 

 

"Дзержинець" 14 серпня 1983 року.