Nature Forest Firs 025273

 

Екологічне бюро УГКЦ,долучається до Всеукраїнської Акції"Не рубай ялинку".Адже цією акцією ми не лише зберігаємо природу,ми впливаємо на все створіння,зберігаючи життя людині-наголошує о.Михайло Неїжмак,референт Бюро з питань екології УГКЦ на теренах Сходу України.

Хвойний ліс насичує атмосферу фітонцидами (біологічно активними речовинами, які вбивають чи пригнічують зростання і розвиток бактерій, мікроскопічних грибів та інших форм мікроорганізмів), добре поглинає шум, служить фільтром від пилу.
Зустріч Нового року традиційно пов’язана в житті багатьох людей із зеленою ­красунею. Звичайно, справжню ялинку не зможе замінити ніяка інша, однак ­намагання відмовитися від згубної звички вирубувати дерева до зимових свят – ­позитивна тенденція, що пропагується в усьому світі.
В Україні протягом багатьох років проводиться акція “Не рубай ялинку!”, спрямована на збереження зеленого багатства України – хвойних лісів. Ця акція не тільки попереджає незаконне вирубування хвойних дерев, а й формує громадську думку про “ялинкову” проблему. Соснова чи ялинова гілочка, прикрашена новорічними іграшками, принесе свято у ваш дім, але ж можна також поставити штучну ялинку чи зробити декоративні композиції із різноманітних матеріалів: текстилю, різнокольорового паперу, стрічок, прикрас, бісеру, гілок дерев, мушлів, ­­ґудзиків та інших найнесподіваніших матеріалів.
Не будьмо байдужими! Приєднаємось до всеукраїн­ської акції “Не рубай ялинку!”. Зробімо свій внесок у ­збереження природи,життя та створіння України!