ДрНародов 53 2


З метою зниження ризику локального підтоплення в Кам’янському  приступили до виконання робіт з ремонту системи відведення зливових стоків на проспекті Дружби Народів (на фото) і вулиці Бурхана. Роботи з ремонту зливової системи планується закінчити до кінця листопада. Зазначені локації були відібрані екологічною організацією «Голос Природи» за підсумками конкурсу відбору локацій для реалізації пілотних проектів з адаптації зливових систем міста до зміни кліматичних умов.


Екологи і чиновники ведуть контроль реалізації пілотних проектів.

12 листопада 2016 року представники екологічної організації «Голос Природи» провели огляд локацій, на яких вже ведуться роботи з ремонту зливових систем для зниження ризику локального підтоплення. Ремонтні роботи були розпочаті на проспекті Дружби Народів (в районі будинків 53А, 53Б) і на вулиці Бурхана (в районі будинків 21, 15). Контроль виконання робіт ведеться як організацією «Голос Природи», так і безпосередньо керівництвом департаменту ЖКГ. Виконання робіт ускладнюється несприятливими погодними умовами, проте підрядники (ТОВ «АКВАТЕХ») обіцяють закінчити всі ремонтні роботи до кінця листопада. На проспекті Дружби Народів вже приступили до створення системи відведення дощової води за межі мікрорайону та встановлення додаткового приймального колодязя великого обсягу. Проблемною ділянкою є локація на вулиці Бурхана. У цьому місці велика ділянка центрального колектора забилася дрібною галькою й асфальтною крихтою. Відновити пропускну здатність старого колектора не представляється можливим, тому підрядниками спільно зі співробітниками департаменту ЖКГ та представниками «Голос Природи» було прийнято рішення прокласти новий колектор. На думку організації «Голос Природи», старий колектор забився уламками зруйнованого дорожнього покриття, тому вкрай важливо, щоб місцева влада якнайшвидше знайшла кошти для ремонту дороги в цьому районі. В іншому випадку сумна історія з погіршенням пропускної здатності колектора, аж до повного припинення його функціонування, може повторитися. «Голос Природи» рекомендує жителям вулиці Бурхана бути більш активними і письмово звертатися до свого окружного депутата (Дідур Віталій Вікторович, графік прийому виборців: 2-а, 4-а субота місяця з 10:00 до 13:00 за адресою вул. Сергія Слісаренка, 4 (приміщення комітету мікрорайону «Черемушки») з вимогою лобіювати прийняття заходів з відновлення дорожнього покриття. Консультацію щодо письмових звернень до органів влади можна отримати, звернувшись в організацію «Голос Природи» за телефоном: 067 681 13 16.

Практичні проекти з адаптації зливових систем Кам’янського до зміни кліматичних умов реалізуються в рамках проекту Climate Forum East II за фінансової підтримки Європейської Комісії, Австрійської Агенції з Розвитку та Австрійського Червоного Хреста, за підтримки Національного екологічного центру України.

Євген Колішевський, виконавчий директор ДГЕО «Голос Природи»