6Дог

 

Вони наші друзі, члени сім'ї. Вони безкорисливо дарують свою любов і вірність, а також наповнюють наші будинки затишком та дружелюбністю. Вони багатьох із нас рятують від самотності. Піднімають настрій у скрутну хвилину. Вони – це собаки.

Відео https://www.youtube.com/watch?v=uajuHaC1ZrA

* Чистокровну чихуахуа Міллі часто називають "Диво Міллі", і вона є володарем світового рекорду Гіннеса як найменший собака у світі. Вона важить один фунт і має зріст менш як чотири дюйми. Для порівняння: середня морська свинка важить від двох до двох з половиною фунтів – удвічі більше, ніж Міллі. А от найвищою собакою в світі, у жовтні 2011 року був признаний дог Зевс. У три роки його зріст становив 44 дюйми (тобто 3 фути 8 дюймів, більше 1,1 метра!). Стоячи на задніх лапах, пес був ще вищим - його зріст досягав 7 футів 4 дюймів, що принесло йому титул "Найбільший собака у світі".

* Дві собаки пережили крах "Титаніка" - шпіц і пекінес.

* Фільми, героями яких є собаки, лишають по собі відчуття тепла і надії. А якщо це фільми з дитинства, то в коктейлі ще з’являється краплинка ностальгії. Пригадаємо найкращі фільми про собак із 60-90-х років - "Лессі", "Чотири танкіста і собака", "Білий Бім Чорне вухо", "Бетховен", "101 далматинець", "Тернер і Хуч", "К-9".

* У США знаходиться єдина в світі церква для собак. Її побудував в XIX столітті художник Стефан Ханеке в знак подяки своїм п'яти лабрадорам, які допомогли йому перемогти важку хворобу.

* Цілих 18 видів різноманітних м'язів керують вухами собаки.