222

 

Видатний актор, що працював переважно у комедійному жанрі, Луї де Фюнес народився у місті Курбевуа, що у Франції, в іспанській аристократичній сім'ї. Найвідомішими стрічками за його участю була серія фільмів "Жандарми". Геніально втілив роль комісара поліції Жюва у кінокартині "Фантомас".

* У дитинстві де Фюнес мав прізвисько "Фюфю". Хлопчик досить вільно говорив трьома мовами: французькою, іспанською та англійською, захоплювався малюванням і грою на фортепіано.

* Частину життя Луї пропрацював бухгалтером, кушніром і навіть чистив взуття.

* Дружина Луї Жанна Августина де Бартелемі де Мопассан була нащадком знаменитого письменника Гі де Мопассана.

* Зйомки "Фантомаса" тривали довго і нервово. В основному через явну антипатію Жана Маре і Луї де Фюнеса один до одного. Жан Маре шаленів від злості через те, що Луї де Фюнесу, на той час ще маловідомому коміку, дісталися найкозирніші сцени, репліки. Натомість 50-річному красеню доводилося часто виступати "меблями, які говорять".

* Луї де Фюнес мав хобі – садівництво. Він любив садити квіти і доглядати за ними, міг багато днів поспіль залишатись у саду, і це йому не набридало. Таке захоплення садівництвом виявив у своїх фільмах. Вивів новий сорт троянд, який назвали його іменем.