В шаховому турнірі, що пройшов 24 серпня у Кам`янському, впевнену перемогу отримав Дмитро Хрестовий.


Шаховий турнір вихідного дня, який пройшов 24 серпня в Кам`янському, був присвячений до Дня Незалежності України. Як повідомив учасник змагань Андрій Козорог, в турнірі прийняли участь шахісти, які мешкають на лівобережжі міста.

В прохолодному фойє кіно-концертної зали "Мир" зібрались найвідданіші любителі цієї древньої логічної гри. "За дошками з чорно-білими полями грали доволі сильні учасники, - розповідає А.Козорог. - Свою майстерність демонстрували один кандидат в майстри спорту і п`ять першорозрядників. Турнір пройшов в два кола. На кожну партію відводились по 10 хвилин. Поза конкуренцією був Дмитро Хрестовий. Молодий "камеесник" в Кам`янському недавно. Він разом зі своїм батьком Юрієм переїхали з Мелітополя досить недавно. За цей час Дмитро ввійшов в число найсильніших міських шахістів. Він виграє майже у всіх наших кандидатів в майстри спорту, про першорозрядників я взагалі мовчу. Ось і в цьому турнірі юнак програв лише одну гру, своєму батькові, який його тренує, і набравши 27 очок посів перше місце. У Дмитра є старший брат, теж сильний шахіст. Але він чомусь не приходить на наші турніри. Друге місце у Ігоря Крікента, у якого 19 очок. Я відстав від Ігоря на один пункт. І четверте призове місце дісталося Захару Ємцю (11 очок). У Юрія Хрестового сім очок. Останнє місце посів Геннадій Максимів (6). Паралельно з нами грали четверо аматорів, або як ми їх називаємо "шахісти другої ліги" - Віктор Голік, Василь Налісний, Анатолій Чубій, Віктор Дорошенко. На превеликий жаль, через важку хворобу перестав приймати участь у турнірах п`ятиразовий чемпіон нашого міста Сергій Титов".

Нагадаю, що в кіно-концертному комплексі "Мир" кожної середи з 17:00 до 20:00 шахісти-любителі грають бліц-турніри. А по суботах в 12:00 стартують турніри вихідного дня. Кожен, хто  бажає може приєднатися до участі в цю мудру та захопливу гру.

Текст Віктора КУЛЕНКА.

На фото: партія І.Крікент - Д.Хрестовий.