Мільйони років людство стикається з холодом. Останнє сторіччя воно відбивається від льодового впливу на спільноту? спалюванням газу для опалення будинків, басейнів, лікарень. Поступово люди згадують власний тисячолітній здоровий досвід життя з гарячою активною кров`ю в організмі. Таким цілям служить діяльність міжнародної асоціації льодового плавання IISA, засновником якої є Рем Баркай з Південно-Африканської Республіки. В IISA зареєстровані представники вже понад 70 країн планети.

Замість лиж та ковзанів - плавки, окуляри та гумові шапочки

Минулої неділі в місті Самоен на гірсько-лижному курорті у Французських Альпах міжнародна асоціація льодового плавання IISA провела п`ятий чемпіонат світу. Замість лиж та ковзанів - плавки, окуляри та гумові шапочки. Дистанції були як у справжньому олімпійському плаванні - батерфляєм, на спині, брасом, вільним стилем. А дистанції від 50 та 100 метрів до 450 та одного кілометра у воді, яка лікарями оцінюється як смертельна - температура від 1,8 (солона) до +5 градусів.

На чемпіонаті світу, Україну представляли четверо спортсменів (Вікторія Петік, Сергій Зеленецький, Володимр Повх, Ігор Кравченко). Українці попри великі фінансові труднощі, змогли при безпосередній підтримці французьких друзів не тільки позмагатися, а і завоювати чотири нагороди. Дві медалі, срібна та бронзова, на рахунку кам`янчанина Ігоря Кравченка. "Срібло" у В.Петік і С.Зеленецького.

Загальну перемогу у медальному заліку отримала команда Франції, у якої 120 нагород. На другому місці Польща - 101 медаль. CША з 73 медалями треті.

Асоціації льодового плавання IISA планує презентувати цей вид плавання на Олімпіаді 2024 року.