У третій день змагань на XVІ літньому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі у словацькій Банській Бистриці українська збірна знову тріумфувала, цього разу в плаванні. На дистанції 200 м батерфляєм спортсмену з Кам’янського вдалося здобути золоту нагороду, а також оновити юнацький рекорд України, який віднині становить в цій дисципліні 2:00.24.

Про те, як Микола Котенко йшов до цього результату, преслужбі Національного олімпійського комітету України розповів його наставник, який тренує спортсмена з чотирьох років - Андрій Сидорченко, повідомляє https://twitter.com/OlympicUA/status/1552569020079120384/photo/1

"Ми надзвичайно задоволені результатом. Коля дуже працьовитий та наполегливий спортсмен. Напередодні війни в нас відбувся чемпіонат України, де Котенко, будучи ще юнаком виконав норматив на юніорський чемпіонат Європи. Та після початку бойових дій, плани змінилися, і йому довелося виїхати до Угорщини, де він і тренувався останні пів року під керівництвом тренера з Дніпропетровщини Олександра Кулака", - розповів Сидорченко.

"Ми вдячні угорській федерації плавання, яка дуже добре прийняла нашу команду, забезпечивши всі умови - і тренування в басейні, і проживання, і харчування. У липні Микола покращив свій час ще на одну секунду, а вже тут в Словаччині йому вдалося стрибнути вище голови. Тепер будемо працювати далі аби виплисти з двох хвилин".

Емоції переповнюють і самого Миколу Котенка, за його словами ця нагорода надзвичайно цінна, вона надихає працювати ще краще, адже головна мрія як і кожного спортсмена - золото Олімпійських ігор. І бажано не одне – як у кумира багаторазового Олімпійського чемпіона Майкла Фелпса.