Заслужений майстер України Ігор Трунов - уродженець Кам'янського, який виступає за Одеську область (Южне), отримав повідомлення від національного реєстру рекордів (український аналог всесвітньовідомої Книги рекордів Гіннеса), в якому говориться про відкриття рекордної справи щодо веслувальної династії Трунових.

 

ДИНАСТІЯ ДЛЯ КНИГИ РЕКОРДІВ

 

Повідомлення було отримано після того того, як Ігор Трунов опублікував у соцмережі "Фейсбук" посвідчення про присвоєння спортивних звань представникам веслувальної династії Трунових (дідусь, батько, онук). В 1959 році Миколі Семеновичу Трунову було присвоєно звання "Майстер спорту СРСР", в 1979 році – Сергію Миколайовичу Трунову – наступне за рангом спортивне звання – "Майстер спорту СРСР міжнародного класу", а в 2021-му році – Ігорю Сергійовичу Трунову – найвище спортивне звання – "Заслужений майстер спорту України".

ДИНАСТІЯ ТРУНОВИХ

Засновником веслувальної династії став Микола Трунов, котрий, як і всі Трунови, народився в Кам'янскому Дніпропетровської області (раніше – Дніпродзержинську).

Після перемоги на ІІ Спартакіаді народів СРСР (результати також йшли в залік 17-го особисто-командного чемпіонату СРСР), який проходив 9-12 серпня 1959 року в Москві Миколі Семеновичу було присвоєно звання "Майстер спорту СРСР". Тоді він у складі екіпажу збірної Української Радянської Соціалістичної Республіки (УРСР) переміг в байдарці-четвірці на дистанції 1000 м (з М. Оніщенком, В. Дудником, В. Завадським) з результатом 3.26,6.

Про це повідомила газета "Дзержинець" 15 серпня 1959 року (цитуємо):

"Телеграф приніс із столиці нашої Батьківщини Москви радісну звістку. Робітник копрового цеху заводу імені Дзержинського Микола Трунов, який виступає у складі збірної команди України з байдарочного веслування, на четвірці завоював звання чемпіона другої Спартакіади народів СРСР і нагороджений золотою медаллю» 

 

 

Сергій Трунов також був відомим майстром байдарочником, неодноразовим переможцем і призером всесоюзних змагань. За перемогу на особистому чемпіонаті СРСР (Москва, 7-10 червня) в байдарці-одиночці на дистанції 500 м (1.52,2) йому було присвоєно звання "Майстер спорту СРСР міжнародного класу".

 

 

Ігор Трунов – продовжувач династії Трунових, вихованець ДЮСШ №1 міста Кам’янського (перший наставник Заслужений тренер України Григорій Миколайович Коломоєць). В 2013-му році після того, як він з разом із своїм земляком Сергієм Токарницьким завоював дві медалі молодіжного чемпіонату Європи (срібло – К2-500, бронза – К2-200), йому було присвоєно звання "Майстер спорту України міжнародного класу". З 2014-го року Ігор виступає за Одеську область (Южне, ФСК "Хімік", тренер – Микола Кремер). В тому ж році разом з Євгеном Карабутою завоював бронзову медаль молодіжного чемпіонату світу (К-2, 200). В 2016-му Ігор разом з Кирилом Черноморовим боровся за олімпійську ліцензію в цьому ж виді програми – в боротьбі за єдину путівку вони посіли четверте місце.

В 2017-му році був дискваліфікований на чотири роки за вживання допінгу, але в 2021-му році продовжив кар’єру і, відібравшись на командному чемпіонаті України у склад байдарки-четвірки на дистанції 500 метрів, став чемпіоном світу в цьому олімпійському виді (разом – з Олегом Кухариком, Дмитром Даниленком і Іваном Семикіним). Українська четвірка стала чемпіоном світу 18 вересня в Копенгагені, а 29 листопада Ігорю було присвоєно звання "Заслужений майстер спорту України".

 

18 вересня 2021 року. Копенгаген. Ігор Трунов (третій номер) радіє: тільки що він став чемпіоном світу в олімпійському виді, успішно продовживши досягнення веслувальної династії.

ЦІКАВИЙ ФАКТ

За словами Ігоря, за зростом, як і за спортивними звання, династія вибудувалася також за зростанням – від дідуся до внука: Микола Трунов – 180 см, Сергій Трунов – 188 см, Ігор Трунов – 198 см.

Влад ЄФІМОВ

Джерело https://ukraine-canoe.org/novyny/ukraina/vesluvalna-dinastiya-trunovikh-mozhe-uvijti-do-ukrajinskoji-knigi-rekordiv.html