35796276
 
У Запоріжжі нещодавно проходили Всеукраїнські змагання з судномодельного спорту серед учнівської молоді, а також чемпіонат України.
 
В принципі це два різних заходи - перший проводиться по лінії освіти, другий під егідою ТСО України. В "шкільних" змаганнях Дніпропетровщину представляли спортсмени з Кам'янського, як переможці обласних змагань. Під керівництвом Віталія Миколайовича Якутовича змагалися Ольга Анікіна, Владислав Савосюк і Олексій Трухтанов. Незважаючи на те, що крім Трухтанова інші наші учасники не мали досвіду виступів на змаганнях такого рівня, проте все вони приїхали додому з медалями. У Владислава "золото", у Олексія "срібло", у Ольги "срібло" і "бронза". В результаті Дніпропетровщина посіла друге загальнокомандне місце, поступившись всього 30 балів команді Кропивницького і залишивши третьою збірну Одеської області.
 
На чемпіонаті України команду Дніпропетровської області представляла сім'я Анікіних: батько, Сергій Володимирович, і дві його дочки - старша, досвідчена Анна і молодша, дебютантка Ольга. В результаті глава сімейства завоював золоту медаль, а Аня стала срібним призером. "У Олі поки все попереду, - посміхаючись каже Сергій Володимирович. - За підсумками чемпіонату Дніпропетровщина стала п'ятою серед восьми беруть участь команд. Я вважаю це успішним показником, так як ми виступали всього  в трьох класах. Тоді як комада Хмельницької області виставила всі класи моделей, і навіть показавши посередні результати посіла перше місце ".