На хардових кортах Мельбурна проходить кваліфікаційний раунд відкритого Чемпіонату Австралії з тенісу.

У першому колі Australian Open - Grand Slam 10 січня вихованець Кам'янського СК "Прометей" Ілля Марченко поступився Йосуке Ватанукі (Японія) 4:6, 6:4, 1:6.

Поєдинок тривав трохи більше двох годин. У другій партії наш земляк відіграв два приховані сетболи і в результаті зміг перевести матч у вирішальний сет. Вигравши стартовий гейм у третій партії, Марченко далі програв шість геймів поспіль. Для Іллі Марченка це був перший поєдинок у новому сезоні та четверта поразка поспіль.

Перша ракетка України прокоментував свою поразку так: "Почну, напевно, з підготовки. Після ін'єкції стовбурових клітин я не міг тренуватися 21 день. Потім, у той час як усі навколо хворіють на коронавірус, я підхопив якусь інфекцію і пропив курс антибіотиків. Загалом не тренувався більше місяця, тому до Australian Open я взагалі був не готовий. Але оскільки я професіонал і це моя робота, то таки прилетів сюди. Призові досить великі навіть у кваліфікації, щоб пропускати такий турнір з сіткою Це "мейджор", всяке трапляється. Були й відмови.

Загалом я задоволений – відіграв тривалий матч і не травмувався. Для мене зараз це найголовніше. Тепер можна повертатися додому та розпочинати нормальну передсезонну підготовку. Так що наступні кілька тижнів я нічого не граю. Правду кажучи, навіть при цьому всім у мене були шанси зачепитися сьогодні. Але треба було вигравати у двох партіях, на три сета я вже зовсім не був готовий”.

Джерело https://btu.org.ua/news/ukrainskiy-tennis/37177-ilja-marchenko-k-australian-open-byl-voobsche-ne-gotov.html