Вихованець Кам'янського тенісного клубу "Прометей" Ілля Марченко завдяки виходу в друге коло на великому "челенджері" в Кемпері піднявся на 374-е місце (+34) світового табеля рангів і на третій рядок національного рейтингу.

Наш земляк першого лютого зіграв в основній сітці турніру у Клівленді (США) Cleveland Open – ATP Challenger Tour 100 із призовим фондом $80,000. У першому колі його суперником став переможець кваліфікації американець Тобі Алекс Кодат (№841). Суперники провели на корті майже 2,5 години. Марченко шість разів подав навиліт, припустився стільки ж подвійних помилок, програв три гейми на своїй подачі і зробив чотири брейки. У підсумку український тенісист виграв 7:5, 5:7, 6:3. Це був п'ятий переможний матч І.Марченка цього року та друге подолання стартового раунду на "челенджерах".

За вихід до чвертьфіналу екс-прометеєвець грав проти п'ятого сіяного Олександра Ковачевича (№ 166 АТР) із США. Це була їхня перша зустріч на тенісному корті. Марченко тричі подав навиліт, припустився двох подвійних помилок, програв два гейми на своїй подачі і не реалізувавши жодного з трьох зароблених брейк-поінтів, поступився 5:7, 3:6. Ілля вдесяте поспіль не зміг подолати друге коло на турнірах цієї категорії.

 

Джерело https://btu.org.ua